Foto: LETA

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ceturtdien izsludināja konkursu uz Latvijas Radio (LR) valdes locekļa amatu programmu attīstības jautājumos, ko iepriekš ieņēma no amata atbrīvotā Sigita Roķe, informēja padomē.

Izsludinot konkursu uz LR valdes locekļa programmu attīstības jautājumos amatu, NEPLP apstiprināja nominācijas komisijas izstrādāto konkursa nolikumu, kas paredz, ka kandidātiem jābūt valsts valodas, kā arī vismaz divu svešvalodu, no kurām viena ir Eiropas Savienības oficiālā valoda, zināšanām.

Konkursa nolikums paredz, ka kandidātiem jābūt valdes locekļa amata pienākumu pildīšanai atbilstošai augstākajai izglītībai sociālajās, humanitārajās vai eksaktās zinātnēs. Kandidātiem par priekšrocību tiks uzskatīts maģistra vai doktora grāds.

Vienlaikus kandidātiem jābūt vismaz piecus gadus ilgai pieredzei vadošā amatā plašsaziņas līdzekļu jomā vai vismaz piecu gadu pieredzei vidējas vai lielas kapitālsabiedrības valdes vai padomes locekļa amatā.

Amata pretendentiem jābūt nevainojamai reputācijai, kā arī vairākām kompetencēm, tostarp izpratnei par uzņēmumu vadību, kompetencei stratēģiskās plānošanas jomā un izpratnei par kapitālsabiedrības darbinieku atalgojuma sistēmas veidošanu un darbinieku motivāciju. Tāpat kandidātiem jāpiemīt izpratnei par sabiedrisko mediju darbību un to lomu demokrātiskā sabiedrībā, izpratnei par sabiedrības dienas kārtību un redakcionālā darba vadīšanu, kā arī spējai nodrošināt sabiedriskā medija politisko neitralitāti.

Pieteikumus konkursam iespējams iesūtīt līdz šā gada 2. novembrim slēgtā aploksnē pa pastu uz NEPLP adresi ar norādi "Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes konkursam uz valsts SIA "Latvijas Radio" valdes locekļa programmu attīstības jautājumos amatu" vai arī nosūtīt elektroniski ieskenētus dokumentus uz e-pasta adresi "nominacijas.komisija@neplpadome.lv".

Piesakoties konkursam, kandidātam jāiesniedz parakstīts pieteikums brīvā formā, ar parakstu apstiprināts dzīvesgājums, kurā ietverta arī kontaktinformācija, augstāko izglītību apliecinošu dokumentu kopijas, kā arī parakstīts apliecinājums par atbilstību Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldes likuma izvirzītajām prasībām valdes locekļa amata kandidātam un Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma noteiktajām prasībām, stājoties valdes locekļa amatā.

Kandidāti tiks izvērtēti vairākās kārtās. Pēc iesniegto pieteikumu izvērtēšanas amata kandidātiem, kuri atbilst vispārīgajām izglītības un pieredzes prasībām, būs jāiesniedz LR programmu satura analīze esejas formātā. Pēc eseju izvērtēšanas atbilstošākie kandidāti tiks aicināti uz intervijām.

Kā ziņots, NEPLP 28. septembrī izteica neuzticību Roķei, kas LR atbildēja par satura jautājumiem. No marta, kad NEPLP izteica neuzticību LR valdes priekšsēdētājam Aldim Pauliņam un valdes loceklim nodrošinājuma jautājumos Uldim Lavrinovičam, Roķe bija vienīgā LR valdes locekle.

Jaunā LR valde, ko veido valdes priekšsēdētāja Una Klapkalne, valdes locekle finanšu vadības jautājumos Mārīte Tukiša, un pagaidu valdes loceklis Juris Gavars darbu sāka 3. oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!