Foto: LETA

Patlaban dienaskārtībā nav jautājuma par obligātu civiltiesisko apdrošināšanu (OCTA) velosipēdiem, ceturtdien žurnālistiem atzina pārstāvji no Finanšu ministrijas (FM) un Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB).

Ceturtdien FM telpās notika OCTA konsultatīvās padomes sēde, kurā eksperti apsprieda pretrunīgi vērtētos OCTA likuma grozījumus, kas paredz OCTA piemērošanu transportlīdzekļiem ārpus ceļiem.

FM parlamentārais sekretārs Edgars Putra žurnālistiem sacīja, ka sēdes noslēgumā tika pārrunāts arī jautājums par OCTA nepieciešamību velosipēdiem.

Pēc Putras teiktā, šāds jautājums aktualizēts, ņemot vērā augošo velosipēdistu skaitu ne tikai Rīgā, bet arī citviet. Tiesa, sēdes dalībnieki vienojušies, ka jautājums par OCTA velosipēdiem patlaban nav aktuāls.

LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins aicināja par OCTA piemērošanu velosipēdiem diskutēt prātīgi, ievērojot veselo saprātu. "Pretējā gadījumā varam nonākt pie tā, ka būs jāapdrošina arī mājās lietotais zāles pļāvējs. Tajā pašā laikā jāņem vērā, ka jau tagad velosipēdus var civiltiesiski apdrošināt brīvprātīgi, tāpēc nezinu, vai velosipēdu apdrošināšana būtu jānosaka obligāti," atzina LTAB vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!