Foto: Publicitātes foto

Ražotnes izveidē investējot 1,7 miljonus eiro, darbu Salaspilī sācis jauns pulverkrāsošanas uzņēmums – ''Arco Color Latvija'', portālu "Delfi" informēja bankas "Citadele" komunikācijas vadītāja Baiba Ābelniece.

Uzņēmums nesen nodevis ekspluatācijā 1300 kvadrātmetrus plašo ražošanas ēku, kuras celtniecība sākta pagājušā gada nogalē, piesaistot bankas ''Citadele'' finansējumu, kā arī investīcijas no vietējiem un ārvalstu uzņēmējiem.

"Vajadzību pēc jauna pulverkrāsošanas ceha Latvijā norādīja mūsu veiktais tirgus pētījums, kā arī veiksmīgā Eiropas partneru pieredze. Jaunā ražotne ar moderno piecu posmu pirmsapstrādes sistēmu, regulārajiem kvalitātes pārbaudes testiem un īpaši apmācītu darbaspēku spēs klientam sniegt augtākās kvalitātes pakalpojumu. Lai gadu gaitā nezaudētu augsto kvalitāti un veiksmīgi iekarotu ne tikai Latvijas tirgu, plānojam fokusēties tikai uz galveno pakalpojumu – metāla izstrādājumu pulverkrāsošanu," stāsta uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Jānis Gibeiko.

Uzņēmums ''Arco Color Latvija'' sadarbībā ar iekārtu ražotāju izstrādājis inovatīvu pulverkrāsošanas līniju, kurā tiek izmantota jaunākās paaudzes pirmsapstrādes sistēma, kas ļauj nodrošināt pulverkrāsošanas pakalpojumu tērauda, alumīnija un citu metālu detaļām, augstākā līmeņa kvalitātē. Iekārtas projektētas vadoties no uzņēmuma ''Arco Color'' Eiropas partneru 20 gadu pieredzi krāsošanas tehnoloģiju nozarē.

Foto: Publicitātes foto

Jauno un moderno pulverkrāsošanas iekārtu galvenās priekšrocības ir ātrums, kvalitāte un spēja apstrādāt arī lielgabarīta, nestandarta izmēra un formas metāla izstrādājumus, kas savukārt ļauj ievērojami samazināt ražošanas termiņus.

Iekārtas spēj apstrādāt lielas un mazas detaļu partijas, kuru izmēri, ar pirmapstrādi, var sasniegt 3,4 metru garumu, divu metru augstumu un 1,4 metru platumu, bez mazgāšanas astoņu metru garumu, divu metru augstumu un 1,4 metru platumu.

"Jaunu ražojošu uzņēmumu izveide Latvijai ir svarīga. SIA ''Arco Color Latvija'' ir apvienojušās industriālo krāsu tirdzniecības un metāla izstrādājumu krāsošanas jomā strādājošo Latvijas un Igaunijas uzņēmēju zināšanas, lai radītu jaunu ražotni. Tā ļaus Latvijas metālapstrādes uzņēmumiem būtiski uzlabot produkcijas kvalitāti un konkurētspēju. Prieks arī par inovācijām – krāsotavā tiek pielietota nano tehnoloģija, kas Latvijā ir jauna un būtiska tirgū esošo prasību izpildei," paudusi ''Citadeles'' valdes locekle Santa Purgaile.

"Acro Color Latvija" pieder Igaunijā reģistrētam uzņēmuma ''Arco Color AS'' un Latvijā reģistrētajam SIA "Protek", kas savukārt pieder Ingum Feldmanim un Igaunijas uzņēmumam "Puit & Paints OU ", liecina "Lursoft" pieejamā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!