Foto: Publicitātes foto

AS "Pasažieru vilciens" jaunais valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis atstās AS "Latvijas dzelzceļš" padomes locekļa amatu, pauda Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāra vietniece Džineta Innusa.

Viņa norādīja, ka otrdien, 17.oktobrī, tikusies ar Griguli un nedz viņš prasīja amatu savienošanu, nedz SM to uzskatīja par iespējamu.

Pēc Innusas teiktā, panākta vienošanās, ka Grigulis LDz padomē pabeigs pēdējos darbus un tuvāko nedēļu laikā amatu atstās.

Uz "Latvijas dzelzceļa" padomes locekļa amatu SM sludinās konkursu. Vienlaikus paredzēts pagarināt jau patlaban izsludināto konkursu uz vietu dzelzceļa kompānijas padomē, lai abus vakantos amatus varētu aizpildīt vienlaikus.

Darbu "Latvijas dzelzceļa" padomē turpina Aigars Laizāns.

Jau ziņots, ka Grigulis "Pasažieru vilciena" valdes priekšsēdētāja amatā apstiprināts uz pieciem gadiem.

Viņš bijis līdzīpašnieks teritoriālās plānošanas, būvniecības un tūrisma nozares uzņēmumos, pārvaldot to finanšu vadību, biznesa stratēģiju izstrādi, loģistikas vadību un Eiropas Savienības struktūrfondu piesaistes procesus. Būdams "Comperio" valdes loceklis un ārštata konsultants, līdzdarbojies starptautisku investīciju un attīstības projektu piesaistē un īstenošanā loģistikas un starptautiskās tirdzniecības jomā, sadarbojoties ar Tuvo Austrumu, NVS, Latīņamerikas un ASV partneriem.

"Pasažieru vilciens" ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš "Pasažieru vilciens" 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!