Foto: Publicitātes attēli
Tuvajā Pārdaugavā top divas jaunas augstceltnes – biznesa klases dzīvokļu nami "Filozofu rezidence", portālu "Delfi" informēja nekustamo īpašumu attīstītājs "R.Evolution City".

"Filozofu rezidence" atradīsies uz 4200 kvadrātmetru liela zemesgabala. Kā norāda nekustamo īpašumu attīstītājs, projekta nosaukums nav izvēlēts nejauši – ēkas tiek būvētas blakus vietai, kas vēsturiski dēvēta par filozofu aleju.

Aleja atradās muižas teritorijā, kurā dzīvojuši vācu filozofi Johans Georgs Hāmanis un Johans Gotfrīds fon Herders, tāpēc vienai no ēkām dots Herdera, otrai – Hāmaņa vārds.

Ēkas veidotas tā, lai to izskats saistītos ar vienu uz otras kaudzē saliktām grāmatām, kurā katrs stāvs ir jauna grāmata. Grāmatas ir arī projekta autoru iedvesmas avots, veidojot ēkas iekštelpu dizainu, norāda uzņēmumā.

Ēku projekta autori ir SIA "Arhis arhitekti" arhitekta Andra Kronberga vadībā. Viņš norādījis: "Daugavas senkrasta tuvums arhitektūrai uzliek zināmus pienākumus. Esam ēku lejasdaļu veidojuši pēc iespējas caurredzamāku, lai tā nebloķētu skatu uz apkārtni un vecpilsētu. Ēkas ir unikālas, jo plānotas tā, lai no pilnīgi visiem dzīvokļiem būtu skats uz Rīgas centru un Vecrīgu, kuras vēsturisko siluetu aizsargā UNESCO."

"Šīs ēkas Rīgas kreisajam krastam dos jaunus silueta vaibstus un savu artavu arī pilsētplānošanas un infrastruktūras jomā, pamazām veidojot zonu, ko mēs saucam par Jauno centru. Ķīpsalas dienvidu gals ar laiku, domājams, izveidosies par Rīgas jauno darījumu centru ar augstbūvju grupu. "Filozofu rezidence" ir labs iesākums šīs teritorijas attīstībai," skaidrojis Kronbergs.

Šobrīd jau ir uzsākta dzīvokļu pārdošana "Filozofu rezidences" "Haman" ēkā.

Projekta kopējās investīcijas sasniegs 20 miljonus eiro.

Abu 22 un 23 stāvus augsto ēku būvniecību ar kopumā 120 dzīvokļiem plānots pabeigt 2018. gada otrajā ceturksnī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!