Foto: AP/Scanpix

Septembrī visvairāk lietotā operētājsistēma Latvijā bija "Android", kura, lai no Latvijas pievienotos vietējām tīmekļa vietnēm, lietota 28,5% gadījumu, liecina starptautiskā interneta izpētes un konsultāciju uzņēmuma "Gemius" pētījuma "gemiusRanking" dati.

Otrajā vietā septembrī ar 25,4% gadījumu bija "Windows 7", kuru no kopš 2012.gada ieņemtās pirmās vietas "Android" nostūma augustā - "Android" operētājsistēma, lai no Latvijas pievienotos vietējām tīmekļa vietnēm, augustā tika lietota 26,7% gadījumu, bet "Windows 7" - 26,5% gadījumu.

Trešajā vietā septembrī nemainīgi "Windows 10", kas lietota 23% gadījumu. Kamēr "Windows 7" popularitāte turpina kristies, "Windows 10" - kāpj.

"iOS" 2017.gada septembrī lietota 8,9% gadījumu, "Windows 8.1." - 5,9%, bet vairāk nekā divus gadus neuzturētā un ievainojamā operētājsistēma "Windows XP" septembrī lietota 3,8% gadījumu. Savukārt "Mac OS X" lietota 1,9% gadījumu, "Windows 8" - 0,7% gadījumu.

Pērn septembrī visvairāk lietotā operētājsistēma bija "Windows 7" ar 33%, otrajā vietā bija "Windows 10" ar 21,7% bet labāko trijnieku noslēdza "Android" ar 19,5% gadījumu.

"Windows 7" kļuva par populārāko operētājsistēmu Latvijā 2012.gada sākumā, apmēram trīs gadus pēc nokļūšanas tirgū. Līdz tam stabila līdere bija "Windows XP" operētājsistēma.

"gemiusRanking" aplūko statistiku par operētājsistēmām, kuras izmanto personas, kuras no Latvijas pievienojas Latvijas tīmekļa vietnēm. Statistika ir balstīta uz lapu skatījumu skaitu attiecībā uz "gemiusTraffic" pētījumā iekļautajām tīmekļa vietnēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!