Foto: LETA

Bijusī Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane, visticamāk, kļūs par "Latvijas gāzes" meitasuzņēmuma – akciju sabiedrības "Gaso" valdes priekšsēdētāju, piektdien ziņo Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Raidījums atgādina, ka Pētersonei-Godmanei nācās pamest Iekšlietu ministrijas valsts sekretāres amatu, jo viņai netika pagarināta pielaide valsts noslēpumam.

Akciju sabiedrība "Gaso" vēl tikai tiks dibināta 2017. gada beigās. Tā arī būs no "Latvijas gāzes" nodalīts sadales pakalpojumu operators, atzīmē LTV.

"Gaso" uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amatam ir vairāki vairāki amata kandidāti - to raidījumam "Panorāma" apstiprināja arī "Latvijas gāzes" padomes priekšsēdētāja vietnieks Juris Savickis. Viņš arī neslēpa, ka Pētersone-Godmane esot reālākā amata kandidāte šajai vakancei.

LTV atgādina, ka Pētersones-Godmanes un viņas vīra ekspremjera Ivara Godmaņa visai ciešā draudzība ar Juri Savicki neoficiāli minēta kā iemesls, kāpēc viņai vairs netika pagarināta pielaide valsts noslēpumam.

Jau ziņots, ka iepriekšējai IeM valsts sekretārei Pētersonei-Godmanei Satversmes aizsardzības birojs atteicās pagarināt pielaidi valsts noslēpumam. Pētersone-Godmane gan šo lēmumu pārsūdzēja ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram, kurš to atstāja spēkā.

Līdz ar to Pētersone-Godmane amatu atstāja, bet pienākumi tika uzticēti viņas vietniekam Trofimovam. Vēlāk Trofimovs kļuva par IeM valsts sekretāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!