Foto: LETA

Ceturtdien svinīgi atklāts atjaunotais autoceļa Pilsrundāle–Svitene–Klieņi posms pie Rundāles pils, un atjaunoto ceļa posmu starp Rundāles pili un Sviteni no valsts pārņemusi pašvaldība, portālu "Delfi" informēja ''Latvijas Valsts ceļi'' (LVC).

Salaboto ceļa posmu pašvaldība no valsts pārņems bez atlīdzības un turpmāk uzturēs par saviem līdzekļiem. Apsekojot paveiktos remontdarbus, satiksmes ministrs Uldis Augulis Rundāles pašvaldībai nodeva dokumentus par autoceļa īpašumtiesību maiņu.

Šogad seguma atjaunošanas darbi ir veikti divos autoceļa Pilsrundāle–Svitene–Klieņi (V1033) posmos: pie Rundāles pils (no 0. līdz 1,42. kilometram) 1,4 kilometru garumā, un Svitenē 1,2 kilometru garumā (no 9,17. kilometra līdz 10,44. kilometram).

Šogad Rundāles pils apkārtnē remontdarbi tika veikti arī autoceļa Pilsrundāle – Adžūni (V1031) posmā no šosejas Bauska–Dobele (P103) līdz krustojumam ar ceļu Pilsrundāle – Svitene – Klieņi (no 0. līdz 0,32. kilometram). Tajā ir veikta seguma atjaunošana.

Būvdarbus visos trijos posmos veica SIA ''Strabag'' par kopējo līgumu summu – 664 tūkstošiem eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Visos trīs ceļa posmos ir ieklāta asfaltbetona izlīdzinošā kārta jeb veikta ceļa profila un iesēduma labošana.

Tāpat remontdarbu laikā uz ceļiem veikta apauguma noņemšana, asfalta seguma izlīdzinošā frēzēšana, karstā asfalta iesēdumu un profila labošana un virsmas apstrāde – vienkārtas virsmas apstrāde pēc iesēdumu remonta. Kopumā atjaunotas sešas sabiedriskā transporta pieturvietas.

Pie pils atjaunota arī gājēju pāreja un horizontālie marķējumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!