Kāds jēkabpilietis no invalīdu pāra Rīgā par smiekla naudu nopircis dzīvokli, solot, ka viņi varēs pretī saņemt mitekli Jēkabpilī.
Rīdzinieki par 500 ASV dolāriem (280 latiem) pārdevuši krāpniekam dzīvokli ar komunālo maksājumu parādiem, pretī saņemot oficiāli neapstiprinātu pilnvaru uz dzīvojamo platību Jēkabpilī, Ziemeļu ielā 22.

Jēkabpils domes dzīvokļu sadales komisijas sekretāre Regīna Mālniece pauda, ka invalīdu pāris komisijas sēdē uzrādījis rakstisku pilnvaru uz dzīvokli, kurā krāpnieks nedzīvoja un nebija pierakstīts.

"Invalīdu pāris bija jāraida projām, neko palīdzēt nevarējām, jo viņiem Jēkabpilī dzīvoklis nepienākas. Pirms tam dzīvokļa Jēkabpilī garantētājs, samaksājot invalīdiem 500 ASV dolāru, bija ieguvis tiesības uz viņu dzīvokli Rīgā. Ieteicām pārim uzmeklēt dzīvokļa garantētāju un vērsties policijā," sacīja Mālniece.

Jēkabpils rajona policijas pārvaldes atbildīgā par sadarbību ar presi Sarmīte Daukšte informēja, ka nekādu iesniegumu par šo faktu policija nav saņēmusi. Mālniece stāstīja, ka pašvaldība līdz šim sastapusies ar citāda veida krāpšanu, kad cilvēki izsolē Jēkabpilī iegādājas tādus dzīvokļus, kādus nemaz nevēlas. Tas notiek tad, ja dzīvokļa pircēja vietā izsolē darbojas pilnvarotā persona.

Viņa apgalvoja, ka jēkabpiliešiem nav problēmu iegūt dzīvokli pilsētā. Dzīvokļu jautājumu risināšanas rindā gan ir vairāk nekā 100 cilvēku, taču tiem ir dažādas vēlmes. Daži vēlas labiekārtota dzīvokļa vietā iegūt nelabiekārtotu, taču šāda piedāvājuma pašvaldībai nav. Vairums grib lielu dzīvokli mainīt pret mazāku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!