Foto: AFP/Scanpix

Bijušais žurnāla "Forbes" Krievijas izdevuma galvenais redaktors Elmars Murtazajevs vadīs šī žurnāla versijas Latvijā un Igaunijā, vēsta "Meduza".

"Redakcija strādās angļu valodā, proti raksti tiks veidoti angļu valdodā (dažkārt krieviski) un tikai tad tulkoti latviešu un igauņu valodā. Šāda kārtība lieliski darbojas "Forbes" Somijas izdevumā," viņš skaidrojis medijam.

Par darbu vairākās valodās Murtazajevs norāda, ka "no visām problēmām, kas tur ir, tā ir vismazākā". Viņš strādās Rīgā, uz kurieni pārvāksies kopā ar ģimeni, kad saņems darba atļauju.

Viņš "Medūzai" skaidrojis, ka vēlas ko iesākt ārpus Krievijas, tomēr plāno piesaistīt arī autorus no šīs valsts.

Murtazajevs Krievijas "Forbes" vadīja no 2013. gada beigām līdz 2016. gada sākumam. Viņš amatu pameta, kad par žurnāla īpašniek kļuva krievu uzņēmējs Aleksandrs Fedotovs. Pēc tam viņš vadīja "PBK TV", bet šo darba vietu pameta pēc holdinga īpašnieku maiņas.

Saskaņā ar medija mājaslapā publicēto informāciju "Forbes" Latvijā un Igaunijā izdot SIA "SK Media". Uzņēmums pieder Angiljā reģistrētai kompānijai "Glendale Univeral", bet tā vienīgais valdes loceklis ir Arkādijs Šteimans, liecina "Lursoft" dati.

"SK Media" pēdējais iesniegtais finanšu pārskats bijis par 2014. gadu, kad apgrozījums sasniedza 681 tūkstoti eiro, bet peļņa - 26 tūkstošus eiro. Tagad gan uzņēmumam reģistrēti nodokļu parādi.

Jāpiebilst, ka pēdējos gados vairāki pazīstami Krieviajs žurnālisti pārcēlušies uz Baltijas valstīm. Tostarp minēto portālu "Meduza" veido bijušie "Lenta.ru" žurnālisti, kas tagad strādā Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!