Foto: Reuters/Scanpix

Pagājušās nedēļas nogalē Lielvārdes novada "Circle K" degvielas uzpildes stacijā (DUS) aptuveni 20 autovadītāji iepildījuši nepareizu degvielu, jo stacijas apkopes laikā kļūdas dēļ sajauktas uzpildes pistoles, ceturtdien vēstī LNT ziņu raidījums.

Incidents Lielvārdes novada DUS noticis tehniskās apkopes laikā, kad mainīti degvielas sūkņi, trīs degvielas pistoļu vietā uzstādot četras. Uzņēmumā "Circle K" atklāj, ka cilvēciskas kļūdas dēļ servisa apkopes darbinieki sajaukuši degvielas pistoles. Līdz kļūdas atklāšanai degvielu paspējuši uzpildīt 17 klienti, kuri dīzeļdzinēju automašīnās iepildījuši benzīnu, un trīs klienti benzīna vietā ielējuši dīzeļdegvielu.

"Mēs to secinājām, kad pie mums vērsās autovadītājs un sacīja, ka viņa automašīna nav tehniskā kārtībā. Uzreiz apstādinājām degvielas uzpildi šajā konkrētajā degvielas sūknī un sazinājāmies ar visiem klientiem, kurus varējām identificēt. Tie ir 20 klienti. Ja ir vēl kāds, kuru esam palaiduši garām, aicinām sazināties ar mums," saka "CIRCLE K" sabiedrisko attiecību konsultante Ieva Stūre.

Uzņēmums šāda veida riskus ir apdrošinājis, un visi autovadītāji, kuri šajā laika posmā uzpildījās konkrētajā stacijā, saņems atlīdzību gan par degvielu, gan par automašīnas remontu. "DUS ir apkopojusi cietušo personu skaitu, tās ir 20 automašīnas, kurās ir iepildīta sajaukta degviela. Šobrīd viņi pakāpeniski piesakās un mēs vienojamies par to, kādā veidā tiks atlīdzināti zaudējumi. Tiks atlīdzināts motora remonts, kā arī potenciālie nomas izdevumi, lai varētu pārvietoties," saka "ERGO" Atlīdzību regulēšanas departamenta direktors Ivars Vismanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!