Foto: LETA

Investējot 1,27 miljonus eiro, mobilo sakaru operators "Bite Latvija" ("Bite") ar 4G+ tehnoloģiju aprīkojusi 80 bāzes staciju visā Latvijā, informēja uzņēmuma pārstāvji.

"Attīstoties tehnoloģijām un mobilo sakaru pakalpojumiem kļūstot pieejamākiem, to lietotāji kļūst aizvien prasīgāki. Tā, ja vēl salīdzinoši nesen mobilais internets bija teju ekskluzīvs pakalpojums, šobrīd ir kļuvis par ikdienas nepieciešamības preci, jo nodrošina operatīvu informācijas apmaiņu teju jebkurā vietā un laikā. Tālab nepārtraukti strādājam pie interneta pārklājuma paplašināšanas un jaudas palielināšanas, turklāt ne vien Rīgā, bet arī reģionos, kuru iedzīvotāji ir visnotaļ aktīvi datu lietotāji. Piemēram, Latgalē vien kopējais mobilā interneta patēriņš "Bites" tīklā šogad ir palielinājies par 30%, bet patēriņš uz vienu lietotāju - par 91%," skaidroja uzņēmuma tīkla inženieris Aleksandrs Beļajevs.

Viņš arī norādīja, ka tieši interneta patēriņa pieaugums ir viens no noteicošajiem faktoriem, izvēloties apdzīvotas vietas, kurās "Bite" ievieš jaunākās mobilās tehnoloģijas, piemēram, 4G+ internetu, kas nodrošina mobilā interneta ātrumu no 40 līdz 70 megabitiem sekundē un pašlaik ir pieejams 66% Latvijas iedzīvotāju.

"Nenoliedzami, ar šo projektu darbs pie "Bites" tīkla infrastruktūras attīstīšanas neapstāsies. Mēs turpinām aktīvi strādāt pie interneta ātruma un jaudas palielināšanas visā Latvijā, lai varētu gan apmierināt aizvien pieaugošās klientu prasības, gan arī uzlabot viņu mobilo sakaru lietošanas pieredzi. Piemēram, nākamgad plānojam aprīkot ar 4G+ internetu vēl vairākus desmitus bāzes staciju," atklāja Beļajevs.

Šogad ar 4G+ internetu aprīkoti vairāk nekā 80 bāzes staciju kopumā 44 apdzīvotās vietās - Aizkrauklē, Aizputē, Alūksnē, Apē, Ānē, Bauskā, Brocēnos, Cēsīs, Daugavpilī, Dobelē, Elejā, Glūdā, Gulbenē, Ilūkstē, Jelgavā, Jēkabpilī, Jūrmalā, Kalkūnos, Kandavā, Kroņaucē, Kuldīgā, Ķegumā, Lielvārdē, Liepā, Liepājā, Liepiņās, Limbažos, Ludzā, Madonā, Mazsalacā, Ozolniekos, Rēzeknē, Rīgā, Rūjienā, Sabilē, Salacgrīvā, Saldū, Secē, Skrīveros, Talsos, Tīnūžos, Tukumā, Valmierā un Ventspilī.

Pirmās 4G+ bāzes stacijas "Bite" atklāja 2015.gada sākumā.

Jau ziņots, ka "Bite" apgrozījums pagājušajā gadā bija 78,971 miljons eiro, kas ir par 17,4% vairāk nekā 2015.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 39,7% un bija 7,345 miljoni eiro. "Bite Latvija" pamatkapitāls ir 99,085 miljoni eiro, un tas pilnībā pieder Lietuvā reģistrētajam "Bite Lietuva".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!