Foto: AP/Scanpix/LETA

"Microsoft" izgatavoto spēļu ierīci "Xbox One X", ko dēvē par līdz šim jaudīgāko spēļu konsoli pasaulē, starptautiskajā tirgū sāks tirgot 7. novembrī, bet Latvijā, kā portālam "Delfi" prognozēja lielākie Latvijas interneta veikali, novembra beigās.

Interneta veikala "220.lv" pārstāvji norāda, ka "Xbox One X" tirdzniecībā varētu nonākt novembra beigās un tā cena varētu svārstīties ap 500-550 eiro.

"1A.lv" preses pārstāvji norādīja, ka produkta cena vēl nav zināma, bet šajā veikalā konsole parādīsies novembrī vai decembrī. Savukārt "Xnet" pārstāvji, skaidrojot, ka pašlaik nav ticamas informācijas, uz kuru atsaukties, cenu un tirdzniecības sākuma laiku neprognozēja.

Jau ziņots, ka pēc gandrīz gadu ilgām spekulācijām par "Microsoft" jaunāko spēļu konsoli šī gada vasarā uzņēmums tradicionālajā E3 konferencē Losandželosā atklāja ilgi gaidītos jaunumus – šā gada nogalē, 7. novembrī, pasaule iepazīs "Xbox One X".

Oficiālais "Xbox One X" nosaukums ilgi tika turēts noslēpumā un tas tika dēvēts par projektu "Scorpio". Gada nogalē spēļu ierīce kļūs par jaunāko "Xbox" konsoli, nostājoties soli priekšā jaunākajam "Microsoft" veikumam "Xbox One S".

Ierīce spēs atpazīt visus līdzšinējos "Xbox One" aksesuārus, tostarp pultis, kā arī lielu daļu "Xbox 360" spēļu.

Kā norāda "Verge", jaunā ierīce ir jaudīgāka nekā tās potenciāli lielākais tirgus sāncensis – "Sony" veidotais "PS4 Pro". Kompānijas pārstāvji sola, ka šis būs mazākais "Xbox", kas jebkad izveidots, un piedāvās reālu 4K izšķirtspējas spēļu pieredzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!