Foto: DELFI

Anglijas Futbola līga (EFL), kas pārrauga Anglijas pēc spēka otrās, trešās un ceturtās divīzijas klubus, liegusi ieņemt augstus amatus "Blackpool" prezidentam un bijušajam direktoram Valērijam Belokoņam, kamēr Blekpūlas komanda no valdes atstādinājusi Kasparu Vārpiņu, kā arī plāno bloķēt Normunda Malnača plānoto pievienošanos valdei.

EFL ziņo, ka Latvijas baņķieris Belokoņs neesot izturējis īpašnieku un direktoru testu. Tests paredzēts, lai pasargātu līgas un to sacensību tēlu un godīgumu.

Kā vēsta "Blackpoolgazette.co.uk", līdz ar to Belokoņs vairs nevarēs ieņemt kluba prezidenta amatu.

Dažas stundas pēc EFL lēmuma "Blackpool" no valdes atstādināja Belokoņa pārstāvi Vārpiņu, kurš "neesot varējis pieņemt lēmumus bez Belokoņa piekrišanas". Tāpat tiks bloķēta Malnača kļūšana par valdes locekli.

Kā vēstīts, augusta beigās Belokoņs atstāja Anglijas futbola kluba "Blackpool" direktora amatu, tajā deleģējot Malnaču

"Cienu un saprotu EFL lēmumu, ja tas būtu balstīts uz skaidriem noteikumiem un procedūrām. Kluba attīstības vārdā jau iepriekš atstāju direktora amatu. Kaspars un Normunds ir profesionāļi, un viņu darbs var dot daudz klubam," portāls citē Belokoņa teikto.

"Uzskatām, ka Valērijs kontrolē Kasparu, tāpēc atstādinājām viņu. Valdes sēdēs viņš varēja pieņemt lēmumus tikai saņemot norādes no Valērija. Ja Valērijas nav nokārtojis īpašnieku un direktoru testu, mums no valdes jāatstādina visi, kas ir viņa ietekmē. EFL savu lēmumu balstīja uz izmeklēšanas gaitā ievākto informāciju," skaidro viens no kluba īpašniekiem Karls Oistins.

"Blackpool" daļējs īpašnieks Belokoņs tiesājas ar futbola kluba līdzīpašniekiem Oistonu ģimeni, jo viņi esot pārskaitījuši miljoniem mārciņu "Blackpool" līdzekļu uz citām sev piederošām kompānijām, izsniedzot nenodrošinātus bezprocentu aizdevumus un izmaksājot sev direktoru algas.

2006.gadā Belokoņs iegādājās 20% kluba akciju, un tieši viņa finansiālais atbalsts tika uzskatīts par galveno iemeslu, kāpēc komandai izdevās sasniegt un 2010./2011.gada sezonā spēlēt Anglijas premjerlīgā. Tomēr tagad īpašnieku starpā valda nesaskaņas, kuras abas puses nekautrējas arī iztirzāt publiski.

Savukārt "Blackpool" pēdējo sezonu laikā piedzīvo ļoti grūtus laikus, taču iepriekšējā sezonā vienība pēc pārspēlēm ieguva tiesības atgriezties Anglijas pēc spēka trešajā līgā jeb "League One". Jaunajā sezonā "Blackpool" 11 spēlēs izcīnījusi 18 punktus un atrodas devītajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!