Foto: Shutterstock
Kartupeļu ražas novākšana lietavu dēļ šogad ir būtiski iekavējusies un palielinās risks, ka laika apstākļu dēļ atsevišķām saimniecībām ražu var arī neizdoties novākt, sacīja Kartupeļu audzētāju un pārstrādātāju savienības valdes priekšsēdētājas vietnieks Ilgvars Krūmiņš.

"Zemniekiem ir ļoti atšķirīga situācija - ir tādi, kas tūlīt beigs vākt kartupeļus, bet ir arī tādas saimniecības, kas netiek uz lauka," teica Krūmiņš, piebilstot, ka sinoptiķi oktobra sākumā sola lietu, un tas ražas novākšanu atkal var aizkavēt.

Vienlaikus viņš norādīja, ka lielākā daļa kartupeļu audzētāju, kas kartupeļus realizē pārstrādei čipsos, ražu ir novākuši, kamēr cietes kartupeļu audzētāji vēl nav novākuši pat pusi ražas.

Tāpat Krūmiņš piebilda, ka Latvijas vadošais kartupeļu pārstrādes uzņēmums "Latfood" pārtrauks pieņemt kartupeļus no piegādātājiem tiklīdz temperatūra naktī nokritīsies zem -4, -5 grādiem, jo apsalušus kartupeļus nav iespējams uzglabāt - tie pūst.

Kartupeļu audzētāju un pārstrādātāju savienības mērķis ir apvienot kartupeļu audzētājus un pārstrādātājus, lai koordinētu biedrības biedru savstarpējo darbību kopīgu interešu aizstāvēšanai, veicinātu sadarbību, tirgus attīstību un iekšējā tirgus aizsardzību, kā arī, lai pārstāvētu savu biedru intereses attiecībās ar valsts varas, pārvaldes un citām institūcijām Latvijā un ārzemēs, kuru darbība ietekmē biedrības biedru intereses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!