Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Septembra beigās fotostudijā Rīgā "Nikon" Baltijas izplatītāji rīkoja jaunās fotokameras prezentāciju. Pasākuma laikā Latvijas fotogrāfiem bija iespēja izmēģināt jauno D850 fotokameru un vairākus "Nikon" objektīvus.

D850 ir ilgi gaidītais 800. sērijas modeļa turpinājums, kas uzrunās visplašāko profesionāļu klāstu. Kamera aprīkota ar 45.7 megapikseļu matricu, 153 autofokusa punktiem un ISO gaismaspējību no 64 līdz 25600. Neskatoties uz papildus jaudu prasošo īpaši augsto izšķirtspēju, kamera spēj uzņemt attēlus ar ātrumu 7 kadri sekundē, kas palielināms līdz 9 kadriem sekundē, izmantojot papildus baterijas. Kameras atmiņas buferis spēj uzņemt 51 maksimālās kvalitātes RAW attēlu, kas tālāk tiek ierakstīts SD vai īpaši ātrajās XQD atmiņas kartēs.

Kameras aizmugurē izvietots atlokāms un skārienjutīgs 3.2 collu ekrāns. Savukārt skatu meklētājs ir līdz šim gaišākais "Nikon" klāstā ar 0.75x attēla palielinājumu.

D850 piedāvā arī iespēju uzņemt attēlus pilnīgi bez skaņas, izmantojot elektronisko slēdzi.

Kameras spējas noder ne tikai dažādu jomu fotogrāfiem, bet arī video filmētājiem. Tā spēj uzņemt 4K video, 120 kadru sekundē palēlinātos video, kā arī 4K un pat 8K "timelapse".

Oficiāli tirdzniecībā kamera pieejama jau no septembra, taču reālā pieejamība ir ļoti ierobežota un, visticamāk, saņemt jauno ierīci Latvijas fotogrāfi varēs novembrī vai pat vēlāk. Kameras cenas bez objektīva Latvijas tirgū ir 3899 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!