Foto: LETA
Vēl septiņi novadi – Neretas, Kokneses, Viesītes, Apes, Jaunjelgavas, Pļaviņu un Smiltenes – vērsušies Zemkopības ministrijā (ZM) ar aicinājumu izsludināt tajos ārkārtas situāciju plūdu postošo seku novēršanai, portālu "Delfi" informēja ministrija.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Plūdu radīto seku likvidēšanas koordinācijas padomes sēdē ceturtdien zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) informēja par lauksaimnieku pašreizējo situāciju plūdu skartajās teritorijās un par septiņiem novadiem, kas lūdz tajos izsludināt ārkārtējo situāciju.

"Izvērtējot Neretas, Kokneses, Viesītes, Apes, Jaunjelgavas, Pļaviņu un Smiltenes pašvaldību lūgumus ZM aicinās Krīzes vadības padomi izvērtēt iespēju izsludināt ārkārtējo situāciju arī šajos septiņos novados. Arī šajās pašvaldībās daudzi plūdi daudziem lauksaimniekiem ir izpostījuši sējumus un sienu lopbarībai, radot lielus finansiālos zaudējumus," norādījis Dūklavs.

Jau ziņots, ka pēc stiprajām lietavām un plašajiem plūdiem valdība izsludināja ārkārtēju situāciju 29 novados Latgalē, Vidzemē un Zemgalē. Ārkārtējā situācija šajos novados izsludināta līdz 30. novembrim.

Lauku atbalsta dienests jau ir saņēmis 1880 pieteikumus kompensācijām par plūdu radītajiem zaudējumiem par bojā gājušiem sējumiem 51 123 hektāru platībā un bojā gājušām 10 572 lopbarības siena tonnām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!