Foto: LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome nolēmusi atļaut "Nordea Bank" Latvijas filiāles saistības, tiesības un pienākumus, tai skaitā ar klientiem noslēgto līgumu kopumu un citus aktīvus, nodot AS "DNB Banka" īpašumā, pavēstīja FKTK.

Pēc uzņēmuma pārejas "DNB Banka" tiks pārdēvēta par "Luminor Bank". Saskaņā ar kredītiestādes uzņēmuma pārejas līgumu "DNB Bankas" īpašumā tiek nodotas arī "Nordea Bank" grupai piederošo komercsabiedrību akcijas, piemēram, "Nordea Latvijas atklātais pensiju fonds", "Nordea Pensions Latvia IPAS", SIA "Nordea Finance" u.c.

Pēc FKTK vēstītā, "Nordea" un DNB bankas jau iepriekš ir paziņojušas par stratēģiskajiem plāniem apvienot savu darbību Baltijas valstīs. Banku darbības apvienošana notiek kā uzņēmuma pāreja, kas notiek pa posmiem. Vispirms "Nordea Bank" Latvijas filiāle nodod "DNB Bankas" īpašumā savus aktīvus. Pēc šī darījuma "Nordea Bank" Latvijas filiāle pastāvēs kā juridisks veidojums bez aktīviem un saistībām un atbilstoši turpmākiem plāniem tā tiks likvidēta.

"Nordea Bank" Latvijas filiāle informēs klientus par gaidāmajām pārmaiņām un turpmākās sadarbības posmiem. FKTK sekos līdzi, lai uzņēmuma pārejas process notiktu atbilstoši pārejas priekšlikumam.

Pēc aktīvu apmēra "Nordea Bank" Latvijas filiāle 2017. gada jūnija beigās bija ceturtā lielākā banka Latvijā, bet "DNB Banka" - septītā lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati.

Jau vēstīts, ka septembra vidū banku apvienošanos Baltijas valstīs atļāvusi arī Eiropas Komisija (EK). Bankās informēja, ka EK bez nosacījumiem ir apstiprinājusi "DNB Bank" un "Nordea Bank" kopuzņēmuma "Luminor Bank" izveidi Baltijas valstīs. Komisija izvērtējusi apvienošanās iespējamo konkurences ietekmi uz vairākiem privātpersonu un uzņēmumu banku tirgiem trijās Baltijas valstīs un secinājusi, ka apvienošanās neradīs bažas par konkurenci.

Pēc banku pārstāvju vēstītā, darījums neietekmēs klientu apkalpošanu – tā noritēs kā ierasts. Klientu konti tiks saglabāti un maksājumu apstrāde tiks organizēta abās esošajās banku sistēmās atsevišķi, līdz klienti tiks pārvirzīti uz jaunizveidoto kopējo bankas sistēmu katrā no Baltijas valstīm.

Plānots, ka darījums tiks noslēgts 2017. gada ceturtajā ceturksnī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!