Foto: alpineair.swiss
Jauns Šveices startaps "Swiss Alpine Air " uzsācis savdabīgu biznesu, kad pēdējo gadu laikā kļūst arvien populārāks – svaiga gaisa pārdošanu baloniņos.

Tādējādi "Swiss Alpine Air" pievienojies vairāku citu valstu uzņēmumiem, piemēram, Kanādas, Austrālijas un Islandes, kuri nolēmuši savu valstu izslavēti tīro gaisu pārdot pilsētām, kurām ar vides tīrību nav tik ļoti paveicies.

Tāpat kā līdzīgu uzņēmumu līdz šim īstenotais, arī Šveices kompānija kā būtisku mērķauditoriju piemin pilsētniekus Ķīnā un Indijā.

Septiņu litru balonā, kā sola kompānija, pietiekot gaisa 120 elpas vilcieniem. Uzņēmums lēš, ka šādu baloniņu ar gaisu var izlietot desmit minūtēs. Šāds produkts, kā liecina informācijas startapa mājaslapā, izmaksā aptuveni 15 eiro.

"Swiss Alpine Air " nav pirmais uzņēmums, kurš centies pārdot Šveices gaisu. Šī gada sākumā kāds britu pilsonis internetā uzsāka pārdot kalnu gaisu burciņās.

Džona Grīna biznesa modelis gan bija krietni dārgāks un Šveices dzīves līmeņa cenām atbilstošāks – par 500 mililitru burciņu viņa uzņēmums prasīja aptuveni 90 eiro, bet par viena litra burciņu – aptuveni 140 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!