Foto: LETA

Festivāla "Positivus" laikā Salacgrīvas apkārtnē augšupielādēto datu apjoms pieauga astoņas reizes, sacīja mobilo sakaru operatora "Bite Latvija" ("Bite") Sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Karīna Javtušenko.

Viņa sacīja, ka zvanu skaits festivāla norises laikā Salacgrīvā palielinājās par 81%, augšupielādēto datu apjoms auga astoņas reizes, bet lejupielādēto datu apjoms auga četras reizes.

Citā festivālā - Liepājā notikušā "Summer Sound" laikā sarunu apjoms palielinājās par aptuveni 20%, augšupielādēto datu apjoms - par 75%, bet lejupielādēto datu apjoms – par 40%. Kopumā "Positivus" laikā internetā tika augšupielādēti vairāk nekā 350 gigabaiti (GB) datu.

Starptautiskā mūzikas festivāla "Laba Daba" laikā sarunu apjoms Līgatnes pagastā palielinājās par 5%, bet augšupielādēto un lejupielādēto datu apjoms – par aptuveni 20%.

"Rīgā notikušā "Red Hot Chili Peppers" koncerta laikā Lucavsalas apkārtnē zvanu apjoms pieauga par 42%, bet augšupielādēto datu apjoms – par 80%. Kkopumā koncerta laikā augšupielādēti teju 100 GB datu," piebilda Javtušenko.

Kā ziņots, "Bite" apgrozījums pagājušajā gadā bija 78,971 miljons eiro, kas ir par 17,4% vairāk nekā 2015. gadā, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 39,7% un bija 7,345 miljoni eiro. "Bite Latvija" pamatkapitāls ir 99,085 miljoni eiro, un tas pilnībā pieder Lietuvā reģistrētajam "Bite Lietuva".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!