Foto: LETA

Eiropas Komisija (EK) ir apstiprinājusi "Nordea" un DNB darbības apvienošanu Baltijas valstīs. Plānots, ka darījums tiks noslēgts 2017. gada 4. ceturksnī, portālu "Delfi" informēja topošās bankas "Luminor" pārstāvji.

Ziņots, ka pēc darījuma noslēgšanas Baltijas valstīs tiks izveidota jauna banka un finanšu pakalpojumu sniedzējs – "Luminor".

"Eiropas Komisija bez nosacījumiem ir apstiprinājusi "Nordea" un DNB kopuzņēmuma izveidi Baltijas valstīs. Komisija izvērtējusi apvienošanās iespējamo konkurences ietekmi uz vairākiem privātpersonu un uzņēmumu banku tirgiem trijās Baltijas valstīs un secināja, ka apvienošanās neradīs bažas par konkurenci," pastāstīja topošās bankas komunikācijas vadītāja Baltijas valstīs Signe Lonerte.

"Šis pozitīvais Komisijas lēmums ir vēl viens svarīgs solis "Luminor" izveidei Baltijā. Plānots, ka darījums tiks noslēgts 2017. gada 4. ceturksnī. Abas bankas, "Nordea" un DNB, līdz darījuma slēgšanai turpinās savu darbību Baltijas valstīs kā savstarpēji konkurējoši uzņēmumi," sacīja Lonerte.

Darījums, kā apgalvo bankas pārstāvji, neietekmēs klientu apkalpošanu – tā noritēs, kā ierasts. Klientu konti tiks saglabāti un maksājumu apstrāde tiks organizēta abās esošajās banku sistēmās atsevišķi, līdz klienti tiks pārvirzīti uz jaunizveidoto kopējo bankas sistēmu katrā no Baltijas valstīm

"Pašreizējo "Nordea"" un DNB banku klienti saņems savlaicīgu informāciju un papildu precizējumus pirms biznesa nodošanas," sola Lonerte.

"Delfi" jau ziņoja, ka jaunās bankas zīmols radīts, sadarbojoties ar Londonā bāzētu, starptautiski atzītu zīmolu konsultāciju aģentūru "FutureBrand".

Par plāniem apvienot "Nordea" un DNB biznesu Baltijā tika paziņots pērn augusta beigās. Apvienotā banka būs otrs lielākais spēlētājs Baltijas valstīs. Par jaunveidojamās bankas izpilddirektoru iecelts Erki Rāzuke, bet plānotās apvienotās bankas padomes priekšsēdētāja amatā apstiprināts Melngailis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!