Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijā šogad jūlijā salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn bija otrs straujākais rūpniecības produkcijas apmēra pieaugums Eiropas Savienībā (ES), liecina trešdien publiskotie ES statistikas pārvaldes "Eurostat" dati, kas apkopoti par 24 ES dalībvalstīm.

Latvijā rūpniecības produkcijas izlaide jūlijā bija par 8,9% lielāka nekā šajā mēnesī 2016.gadā. No ES dalībvalstīm, par kurām ir pieejami dati, straujāks pieaugums bijis tikai Slovākijā (+9,2%), bet nedaudz mazāks kā Latvijā kāpums reģistrēts Rumānijā (+7,6%), Zviedrijā (+6,6%), Slovēnijā (+6,5%) un Polijā (+6,4%).

Kopumā rūpnieciskās ražošanas kāpums gada laikā reģistrēts 21 ES dalībvalstī, par kurām ir pieejami dati, bet kritums bijis trīs valstīs - Īrijā (-9,2%), Dānijā (-3,1%) un Maltā (-1,7%).

Lietuvā pieaugums bijis 5%, bet Igaunijā tas bijis 4,7%.

Mēneša laikā rūpniecības produkcijas izlaides kāpums jūnijā reģistrēts deviņās ES dalībvalstīs, par kurām pieejami dati, bet 15 valstīs fiksēts samazinājums. Lielākais rūpniecības izlaides kritums salīdzinājumā ar šā gada jūniju reģistrēts Čehijā (-9,8%), Ungārijā (-4,1%), Maltā un Slovākijā (abās valstīs -3,3%) un Igaunijā (-3,1%). Latvijā rūpniecības produkcijas apmērs šajā periodā pieauga par 0,1%, bet Lietuvā samazinājās par 0,9%. Savukārt straujākais kāpums jūlijā salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi fiksēts Portugālē (+1,9%) un Īrijā (+1,8%).

ES dalībvalstīs kopumā jūlijā salīdzinājumā ar šo pašu mēnesi 2016.gadā rūpniecības produkcijas izlaide palielinājusies par 3,1%, bet eirozonā pieaugusi par 3,2%. Mēneša laikā rūpnieciskā ražošana ES sarukusi par 0,3%, bet eirozonā pieaugusi par 0,1%.

Gan mēneša, gan gada dati nav pieejami par Austriju, Beļģiju, Kipru un Luksemburgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!