Foto: LETA

Satiksmes ministrija kā starptautiskās lidostas "Rīga" akcionārs šodien atbalstīja lidostas padomes priekšlikumu apstiprināt vakantajā valdes locekļa komercdarbības jautājumos amatā ilggadīgo lidostas Komerciālā departamenta direktoru Artūru Saveļjevu, pavēstīja lidostā "Rīga".

Konkursā uz lidostas "Rīga" valdes locekļa komercdarbības jautājumos amatu bija pieteikušies 16 pretendenti. Tos divās kārtās izvērtēja Nominācijas komisija, kuras sastāvā bija pārstāvji no lidostas padomes, Satiksmes ministrijas, Pārresoru koordinācijas centra, Latvijas Darba devēju konfederācijas un AS "Latvijas gaisa satiksme".

Saveļjevs darbu lidostā sāka 2003.gadā kā pasažieru apkalpošanas aģents. 2005.gadā, Latvijas Universitātē ieguvis maģistra grādu starptautiskajā ekonomikā, viņš kļuva par lidostas neaviācijas mārketinga vadītāju, bet 2007.gadā tika iecelts par Komerciālā departamenta direktoru, kura atbildībā ir uzņēmuma ienākumi no neaviācijas komercdarbības. Saveļjevam ir arī maģistra grāds lidostu plānošanā un menedžmentā, ko viņš ieguvis Krenfīldas Universitātē Apvienotajā Karalistē.

“Saveļjevs ir lidostā izaudzis nozares profesionālis, kas pārzina lidostas komercdarbības specifiku no pašiem pamatiem. Viņa vadībā lidostas "Rīga" neaviācijas ieņēmumi ir aizvien pieauguši," pauda lidostas padomes priekšsēdētājs Juris Kanels.

Lidostas "Rīga" valdē strādā arī valdes priekšsēdētāja Ilona Līce, kā arī valdes locekļi Lauma Jenča, Irina Feļdmane un Normunds Feierbergs.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas ziemas sezonā iespējams doties uz vairāk nekā 60, bet vasaras sezonā - uz gandrīz 90 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviosabiedrības. 2016.gadā lidosta "Rīga" apkalpoja vairāk nekā 5,4 miljonus pasažieru - gandrīz 45% no kopējā Baltijas valstu pasažieru skaita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!