Foto: Shutterstock
Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola no koalīcijas partiju un frakciju vadītājiem ir saņēmusi apliecinājumu, ka šogad tā saucamo "deputātu kvotu" nebūs, žurnālistiem sacīja ministre.

"Valdība no savas puses neatbalstīs nekādas iniciatīvas, kur tiks piedāvāts palielināt izdevumus, paredzot finansējumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, kas ir "kvotu pasākums"," uzsvēra finanšu ministre. "[Koalīcijas] partiju vadītāji ir apliecinājuši, ka jumtu, žogu, grāmatu un tādu jau iepriekšējos gados pieredzēto "deputātu kvotu" nebūs"," sacīja politiķe.

Vienlaikus deputāti gan varēs piedāvāt Saeimā dažādas politikas izmaiņas, jo valdība to aizliegt nevar. "Pieņemam, ka opozīcijas deputāti nāks ar savām idejām. Valdība viennozīmīgi neatbalstīs tādas idejas," norādīja Reizniece-Ozola.

Nākamā gada valsts budžetā paredzēts arī finansējums nevalstiskajām organizācijām, kas tiks sadalīts "pēc sabiedrībai redzamiem, skaidriem spēles noteikumiem".

Ziņots, ka otrdien valdība noslēdza darbu pie nākamā gada budžeta izdevumiem, atvēlot prioritārajiem pasākumiem aptuveni 345 miljonus eiro.

2018. gadā paredzēti papildus vairāk nekā 200 miljoni eiro veselībai, 25 miljoni eiro ceļiem un 120 miljoni citiem prioritārajiem pasākumiem, tostarp trešā bērna politikai 28,2 miljoni eiro, tāpat rasti arī 11,7 miljoni eiro iekšējās drošības paaugstināšanai.

Tāpat paredzēti 8,4 miljoni eiro sociālo programmu stiprināšanai, tostarp atbalstam audžuģimenēm, četri miljoni eiro mājokļa programmas turpināšanai, 4,2 miljoni eiro kultūras jomas attīstībai, 3,7 miljoni eiro augstākās izglītības pedagogu atlīdzības paaugstināšanai un 5,7 miljoni eiro samazinātas PVN likmes Latvijā raksturīgiem dārzeņiem, augļiem un ogām ieviešanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!