Foto: Publicitātes foto

Koncerna "Olainfarm" realizācija pirmajā pusgadā ir sasniegusi 62,7 miljonus eiro, kas ir par 17% vairāk nekā šajā periodā pērn, liecina AS "Olainfarm" neauditētais peļņas un zaudējumu aprēķins par 2017.gada pirmo pusgadu.

Koncerna peļņa šajā periodā ir 5,7 miljoni eiro, kas ir par 7% mazāk nekā 2016.gada pirmajā pusgadā. Šī gada pirmajā pusgadā par četriem miljoniem eiro ir palielinājušās pārdošanas izmaksas, kā arī valūtas svārstību dēļ ir zaudēts aptuveni viens miljons eiro. "Olainfarm" lielākie noieta tirgi 2017.gada pirmajā pusgadā bija Krievija, Latvija, Baltkrievija un Ukraina.

Šī gada otrajā ceturksnī realizācijas apjomi palielinājās par 25%, salīdzinot ar šo periodu pērn, un sasniedza 34,1 miljonu eiro. To sekmēja būtiskas prettuberkulozes līdzekļa piegādes Pasaules Veselības organizācijai, kā arī realizācijas pieaugums Latvijā un Uzbekistānā.

2017.gada pirmajā pusgadā "Olainfarm" realizācijas apjomi turpināja pieaugt visos tās galvenajos noieta tirgos, izņemot Ukrainu, kurā tie, salīdzinot ar šo periodu pērn, samazinājās par 40%, un Uzbekistānu, kur realizācijas apjomi saruka par 21%. Šajā laikā ir sasniegts būtisks realizācijas pieaugums Nīderlandē, kur tās apjoms palielinājies par 600%, Itālijā - par 56%, un Kazahstānā - par 55%. 2017.gada pirmajos sešos mēnešos "Olainfarm" produkcija realizēta 41 valstī piecos kontinentos.

"Olainfarm" pārdotākie produkti 2017.gada pirmajā pusgadā ir medikamenti nervu sistēmas veselībai "Neiromidin" un "Noofen". Salīdzinot ar šo periodu pērn, nedaudz ir palielinājies šķīstošā furagīna produktu īpatsvars, bet līdz 11% samazinājies medikamenta nervu sistēmas veselībai "Adaptol" īpatsvars. Desmit "Olainfarm" pieprasītāko produktu sarakstā ir atgriezies pretvīrusu līdzeklis "Remantadīns".

2017.gada pirmajā pusgadā tika veiksmīgi noslēgta produktu reģistrācija Armēnijā, Albānijā un Azerbaidžānā. Reģistrācijas procesi ir sākti Nepālā, tie turpinās Armēnijā, Turcijā, Mjanmā, Kamerūnā un Vjetnamā. Ir sākta "Olainfarm" Baltkrievijas meitasuzņēmuma "NPK Biotest" medikamentu reģistrācija Baltkrievijā. Tuvākajā laikā "Olainfarm" plāno sākt ražot vairākus uzņēmumam jaunus pretsāpju un pretiekaisuma produktus.

"Olainfarm" akcionāru pilnsapulce 2017.gada 1.jūnijā ir apstiprinājusi koncerna darbības plānu 2017.gadam, kas paredz, ka tā apgrozījums 2017gadā tiek plānots 127 miljonu eiro apmērā, bet tīrā peļņa - 15,5 miljonu eiro apmērā. Saskaņā ar neauditēto 2017.gada pirmā pusgada pārskatu gada realizācijas plāns ir izpildīts par 49%, bet gada peļņas plāns - par 37%.

Ņemot vērā būtisko novirzi peļņas plāna sasniegšanā, tuvākajā laikā uzņēmuma valde lems par peļņas plāna pārskatīšanu, norādīts kompānijas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!