Foto: Publicitātes foto
Latvijas uzņēmēji izgudrojuši ēdamo kafiju un viņu produkts "Coffee Pixels" jau esot ieinteresējis kā Eiropas, tā arī Āzijas tirgu, un tuvāko gadu laikā tos ir plānots iekarot ar vērienu, norāda Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA).

"Coffee Pixels" ir ne tikai unikāls produkts savā izskatā, bet arī pašlaik vienīgais kafijas izstrādājums, kurā kafijas ķirsis tiek izmantots pilnībā, ievērojami samazinot klasiskās kafijas industrijai raksturīgo atkritumu apjomu.

Viens no "Coffee Pixels" līdzautoriem Raivis Vaitekūns atklāj, ka pirms pašreizējā biznesa uzsākšanas viņš ar kolēģiem jau darbojās kvalitatīvas kafijas nozarē, 2010. gadā Rīgā atverot kafejnīcu "Miit", kas specializējas dažādu kafijas dzērienu pagatavošanā un pasniegšanā.

Redzot dažādos ierobežojumus, ar ko saskaras kvalitatīvas kafijas cienītāji, piemēram, labas kafijas pieejamību jeb tās neesamību ārpus lielpilsētām, kā arī cilvēku vēlmi kafiju baudīt, esot ceļā, tika nolemts meklēt risinājumu. Izvērtējot kafijas gatavošanas veidus, visinteresantākais šķitis ceļš, kuru vēl neviens līdz šim nav gājis, – ēdama kafija, kas gatavota, izmantojot visu kafijas augli.

"Coffee Pixels" komanda bieži viesojusies Latvijas Lauksaimniecības universitātē, kur konsultējās ar zinātniekiem par pareizu produkta izstrādi. Runājot par pašu gatavošanas procesu, daudz esot bijis jāmācās no citām nozarēm, piemēram, šokolādes gatavotājiem. Ātri vien kļuva skaidrs, ka "Coffee Pixels" komanda darbosies sfērā, kurā apvienojas kafijas un šokolādes nozares.

"Coffee Pixels" komanda plāno ieiet Eiropas tirgū jau šogad. Līdztekus ir arī uzsāktas sarunas par "Coffee Pixels" tirdzniecību Japānā, un vēlāk tiek plānots iekarot arī ASV tirgu, jo mērķis tuvāko piecu gadu laikā ir produktu pārvērst par globālu zīmolu. Neapšaubāmi nākotnes plānos ietilpst paša "Coffee Pixels" produktu klāsta paplašināšana, kā arī paredzēts dažādot produkta iepakojumu veidus.

Šī gada 25. augustā visiem interesentiem būs iespēja dzirdēt "Coffee Pixels" stāstu festivāla "iNOVUSS" norises laikā. "Smart cafe" teltī pulksten 11 Vaitekūns dalīsies ar savu pieredzes stāstu "Patiesā vērtība kafijā, un kā no tās gūt vairāk", kā arī 13.30 piedalīsies diskusijā "Zinātne un uzņēmējdarbība: sinerģija starp tām".

Jau ziņots, ka 25. un 26. augustā pirmo reizi Latvijā norisināsies LIAA organizētais jaunrades festivāls "iNOVUSS", kas pulcēs plašu interesentu loku un radīs neatkārtojamu iespēju vienkopus dzirdēt iedvesmojošas idejas un pieredzes stāstus, iesaistīties diskusijās un piedalīties uzņēmējdarbības darbnīcās. Festivāls, kas norisināsies Lucavsalas atpūtas parka ziemeļu daļā, pulcēs tehnoloģiskās jaunrades un inovatīvas uzņēmējdarbības ekosistēmas dalībniekus un interesentus, piedāvājot aizraujošu programmu divu dienu garumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!