Foto: Vida Press

ASV tehnoloģiju milzis "Facebook" slēdzis divu mākslīgo robotu darbu, jo tie sazinājušies šifrētā, kompānijas darbiniekiem nesaprotamā valodā, raksta tehnoloģiju jaunumu portāls CNET.

"Facebook" mākslīgā intelekta pētījuma laboratorijas (FAIR) pētnieki atklāja, ka divi zinātnieku radīti sarunu roboti – Bobs un Alise – novirzījušies no programmētāju radītā koda un izveidojuši paši savu komunikācijas formu.

Bobs Alisei sacījis: "Es varu varu es es pilnīgi viss cits", uz ko viņa partnere atbildējusi: "Bumbām ir nulle man man man man man man man man".

Lai gan šis teksts izskatās pēc vienkāršu kļūdu savirknējuma, CNET aptaujātie eksperti norāda, ka Boba un Alises saruna, visticamāk, ir runas ātrai pierakstīšanai piemērota vienkāršota burtu sistēma, kurā izmanto īpašas rakstzīmes un saīsinājumus.

Medijs skaidro, ka abi roboti tika radīti ar mērķi, lai tie spētu sarunāties gan ar datorizētām sistēmām, gan cilvēkiem, spējot tiem piedāvāt dažādu pakalpojumu rezervācijas un, piemēram, rekomendācijas restorānu izvēlē.

"Facebook" notikušo atteicies komentēt, taču CNET norāda, ka šis atgadījums rosina vērtēt, kā šādās situācijās vajadzētu rīkoties – ļaut robotiem attīstīt savu komunikācijas formu, vai arī to apstādināt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!