Foto: LETA
No amata atkāpies AS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) valdes priekšsēdētājs Vladimirs Kononovs, pavēstīja uzņēmumā.

Kononovs atbilstoši Komerclikumam iesniedzis paziņojumu par amata atstāšanu LAU un par to informējis akcionāru - Satiksmes ministriju. Amatu viņš atstāj no otrdienas.

Uzņēmumā skaidroja, ka Kononovs nolēmis atkāpties personīgu iemeslu dēļ. Par LAU valdes priekšsēdētāju viņš kļuva 2011.gada novembrī, savukārt šā gada novembrī būtu beidzies viņa otrais pilnvaru termiņš uzņēmuma vadītāja amatā.

Kompānijas padome par valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju iecēlusi Gunti Karpu. Vienlaikus padome izsludinās atklātu konkursu uz LAU valdes priekšsēdētāja amatu.

Darbu uzņēmuma valdē turpina Anastasija Udalova un Oskars Zemītis, kā arī Karps.

Kononovs norādīja, ka atkāpies personīgu motīvu vadīts, bet nesniedza plašākus komentārus, kāpēc šādu soli spēris dažus mēnešus pirms amata pilnvaru termiņa beigām. "Tās ir manas personīgās domas, tāpēc plašāku komentāru nebūs," viņš teica.

LAU izveidots 2006.gada 6.jūnijā, apvienojot četras kapitālsabiedrības - AS "Centrālā reģiona ceļi", AS "Latgales ceļi", AS "Kurzemes ceļi", AS "Vidzemes ceļi". LAU ir stratēģisks valsts autoceļu infrastruktūras uzturēšanas uzņēmums, kas nodrošina valsts autoceļu kompleksās ikdienas uzturēšanas darbu plānošanu un veikšanu, pašvaldību maģistrālo, tranzītu ielu un citu autoceļu ikdienas uzturēšanu, kā arī būvmateriālu - dolomīta šķembu, drupinātās grants un sagatavotās smilts - ražošanu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!