Foto: PantherMedia/Scanpix

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) pēdējo trīs gadu laikā ir sācis 123 administratīvās lietas saistībā ar nelegālu komercpraksi uztura bagātinātāju pārdošanā, informēja PTAC pārstāve Sanita Gertmane.

No 123 uzsāktajiem administratīvajiem procesiem 120 jau ir pabeigti, bet trijos vēl aizvien turpinās lietvedība.

PTAC norāda, ka pēdējā mēneša laikā viņu veidotajā sarakstā, kurā tiek iekļautas interneta vietnes, kas pārdod uztura bagātinātājus, kas nav paziņoti un iekļauti Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) uztura bagātinātāju reģistrā, ir pievienotas četras jaunas vietnes.

Tāpat PTAC norāda, ka visbiežāk sastopamie pārkāpumi ir ārstniecisko īpašību piedēvēšana produktiem, kaut gan noteiktajā kārtībā apstiprinātu pierādījumu par šādiem paziņojumiem nav. Tāpat reklāmas materiālos patērētājiem netiek sniegta skaidra informācija par to, ka piedāvātais produkts ir uztura bagātinātājs.

PTAC arī atgādina, ka uztura bagātinātāji, kas nav reģistrēti PVD uztura bagātinātāju reģistrā var apdraudēt gan patērētāju tiesības, gan radīt riskus sabiedrības veselībai.

PTAC aicina patērētājus būt uzmanīgus, iegādājoties uztura bagātinātājus. Uztura bagātinātāju reklāmas var būt maldinošas, piemēram, reklāmas materiālos sniedzot apgalvojumus par produkta pārsteidzošu un neticamu iedarbību, kas daudzos gadījumos ir maldinoši un patiesībai neatbilstoši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!