Foto: Publicitātes attēli
Lielākā daļa iedzīvotāju – 60% – uzticētos apsargiem ārkārtas gadījumā, īpaši pat nevērtējot apsarga pārstāvētās firmas uzticamību, liecina Drošības Nozares Kompāniju Asociācijas (DNKA) interneta aptaujas dati.

"Pozitīvi, ka, neskatoties uz šiem negatīvajiem stāstiem, cilvēkiem apsargu klātesamība, apmeklējot dažādas iestādes, sniedz drošības sajūtu. Tas ir liels pluss arī ārkārtas situācijās, kad ir vitāli svarīgi lielas cilvēku masas ātrā tempā novirzīt uz izejām," stāsta DNKA valdes priekšsēdētājs Arnis Vērzemnieks.

"Tomēr redzam arī, ka liela daļa cilvēku jeb 26% nebūtu pārliecināti vai klausīt apsargus ārkārtas gadījumos un 14% iedzīvotāju nerīkotos attiecīgi apsargu norādījumiem ārkārtas gadījumā. Iemesli neuzticībai var būt dažādi – pagātnes notikumi, personīgā pieredze vai vienkārši publiskajā telpā radītais tēls," papildina Vērzemnieks.

Ņemot vērā faktu, ka vairums iedzīvotāju tomēr rīkotos atbilstoši apsardzes darbinieku norādījumiem, katrai organizācijai un iestādei, kā aicina DNKA, ir jābūt drošai, ka tās nolīgtie apsargi ir labi apmācīti par to, ko darīt ārkārtas situācijās, jo dezinformācijai un nepareizai rīcībai šādā gadījumā var būt traģiskas sekas.

DNKA ir apvienojušies vadošie Latvijas apsardzes nozares uzņēmumi. Nozares uzņēmumi ir vienojušies par sadarbību, lai sekmētu ilgtspējīgas apsardzes nozares attīstību, kas balstās uz godīgu un taisnīgu konkurenci, kā arī spēkā esošo normatīvo aktu ievērošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!