Foto: Publicitātes foto

Rīgas brīvostas pārvaldnieka amatam izvirzītā Anša Zeltiņa ienākumi pērn veidoja 71 795 eiro, liecina amatpersonas deklarācija.

Pērn Zeltiņš 34 355 eiro algu guva Rīgas brīvostas pārvaldes uzņēmumā SIA "Rīgas brīvostas flote", kurā viņš ieņem direktora amatu. Latvijas Jūras administrācijas valdes priekšsēdētāja padomnieka amatā viņš nopelnīja 24 423 eiro, AS "Latvijas dzelzceļš" padomes priekšsēdētāja amatā 12 971 eiro, savukārt 46 eiro Zeltiņš guva no Latvijas Jūras akadēmijas, kurā viņš ir Valsts eksāmenu komisijas loceklis.

Pērn gada beigās Zeltiņa īpašumā bija 2015. gada automašīna "Subaru Legacy", kā arī divas motorlaivas - 2006. gada "Brig E500TC" un 1994. gada "Bombard C2 1".

Tāpat 2016. gada nogalē Zeltiņa īpašumā bija dzīvoklis Rīgā, zeme un ēka Rojas novadā, kā arī nekustamais īpašums Rīgā, savukārt kopīpašumā - zeme un nekustamais īpašums Rīgā.

Zeltiņš arī deklarējis 70 861 eiro parādsaistības, savukārt aizdevumus, kuri pārsniegtu 20 minimālās mēnešalgas, pērnā gada beigās viņš nebija izsniedzis.

Kā ziņots, Rīgas brīvostas pārvaldnieka amata pretendentu atlases komisija par labāko kandidātu atzinusi Zeltiņu un par to informējusi Rīgas brīvostas valdi. Pēc divām nedēļām, 28. jūnijā, notiks Rīgas brīvostas valdes sēde, uz kuru uzaicināts Zeltiņš sniegt savu redzējumu.

LDz mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka Zeltiņš ieguvis maģistra grādu biznesa vadībā Salfordas universitātē (Mančestra, Lielbritānija) un profesionālo maģistra/bakalaura grādu jūras transportā Latvijas Jūras akadēmijā.

Zeltiņš kopš 2000. gada strādājis jūras transporta jomā dažādos šīs nozares uzņēmumos, tostarp Latvijas Jūras administrācijā, kā arī AS "Latvijas kuģniecība" meitasuzņēmumos "LSC Marine training" un "LSC Shipmanagement". Starptautisku pieredzi viņš guvis, būdams Satiksmes ministrijas transporta nozares padomnieks Latvijas pastāvīgajā pārstāvniecībā Eiropas Savienībā.

Tāpat vēstīts, ka Rīgas brīvostas pārvaldnieka amats kļuva vakants pēc tam, kad to šā gada 10. martā pēc paša vēlēšanās atstāja Leonīds Loginovs, kurš Rīgas brīvostu vadīja kopš 1998. gada. Tagad līdz jauna ostas pārvaldnieka atrašanai attiecīgos pienākumu pilda ilggadējais Loginova vietnieks Aigars Pečaks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!