Foto: AP/Scanpix
"Fyre" festivāla rīkotāji, kas Bahamu salās solīja sarīkot ekskluzīvu mūzikas un atpūtas pasākumu, bet nespēja solīto pildīt, nu saskārušies ne tikai ar vairākām tiesvedībām, bet arī ar ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) uzmanību, vēsta "The New York Times".

Ziņots, ka festivālam bija paredzēts noritēt divas nedēļas nogales Bahamām piederošajā Eksumas salā, kas, kā reklāmas video stāstīja pasākuma organizētāji, savulaik piederējusi kolumbiešu narkobaronam Pablo Eskobaram.

Par vairākus tūkstošus ASV dolāru dārgajām biļetēm festivāla apmeklētājiem tika solīta luksusa atpūta, dzīve villās, augstākās klases restorāni, pārlidojumi ar privātām lidmašīnām un citas ekstras, taču, pirmajiem apmeklētājiem ierodoties teritorijā, acīm pavērās pavisam cita aina – nepabeigta infrastruktūra, parastas festivālu mājiņas, kā arī uz vietas nebija ierīkotas būdiņas tualetēm un dušām.

FIB izmeklē krāpšanu lielos apmēros. Vairāki no festivāla investoriem, kas ieguldījuši miljoniem ASV dolāru Billijs Makfarlands un slavenā repera Ja Rule nu jau bēdīgi slavenajā organizētajā pasākumā, apgalvo, ka nezina, kur pazudusi viņu ieguldītā nauda.

Makfarlands par notikušo savu viedokli paudis izdevumā "Rollingstone". Viņš noliedz, ka tā būtu bijusi krāpšana, kā arī skaidro, ka festivāla rīkotāji, iespējams, bijuši pārāk naivi un aizrāvušies ar ideju par vērienīgo pasākumu. Tāpat uzņēmējs vaino laikapstākļus. Pasākuma sagatavošanas posmā pamatīgs vējš esot izpostījis lielu daļu no teltīm un kanalizācijas sistēmas. Viņš sola, ka festivāls notiks nākamgad un daļa no tā ienākumiem tikšot ziedoti Sarkanajam krustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!