Foto: Publicitātes foto

Jauniešu biznesa projektu konkursa "Radām novadam" komanda "Āveskalni" aktīvi strādā pie viesu nama izveides Krustpils novada Spuņģēnos.

Kā stāsta komandas pārstāve un novadniece Aiga Kalniņa, komanda strādā pie viesu nama "ar pievienoto vērtību" izveides. "Mēs piedāvāsim ne tikai ierasto izmitināšanu, bet arī rīkosim savus pasākumus, piemēram, koncertvakarus, seminārus un nometnes. Mums ir doma sadarboties ar Jēkabpils novadu vai citām tuvāk esošām iestādēm, piemēram, Pļaviņās," skaidro Kalniņa.

Komanda jau izpētījusi viesu namus Krustpils novadā un secinājusi, ka to piedāvājums ir gana tipisks, tomēr apmeklētāju skaits plašs un dažāds, to vidū arī ārzemnieki.

Viesu nams būs piemērots jauniešu organizāciju pasākumiem. "Mums ir viena liela ēka, kur var rīkot seminārus. Apkārtne ir tāda laucinieciska, kur var atpūsties no pilsētas un labi pavadīt laiku," norāda komandas pārstāve, piebilstot, ka blakus esošā Jēkabpils var lepoties ar ļoti aktīviem jauniešiem.

Viesu nams ir gatavs un uzņēmums nodibināts, bet priekšā vēl apkārtnes labiekārtošanas darbi. Līdz šim jaunieši viesu namā jau īstenojuši pilotprojektu, lai noskaidrotu, vai novadniekiem maz ir interese par jauniem pasākumiem. Rīkoti divi tematiskie koncertvakari. Piemēram, vienā no tiem uzstājies saksofonists.

Sākumā jaunieši par mērķauditoriju izvēlējušies novadniekus, taču pēcāk plāns ir mērķēt uz visu Latgali.

Komandā bez Kalniņas vēl startē Kristaps Ziemelis un novadniece Valerija Ivanova.

Konkursa mērķis ir dot iespēju apliecināt sevi talantīgiem un uzņēmīgiem Latvijas jauniešiem, izstrādājot un īstenojot dažādus biznesa projektus Latvijas novados.

Konkursu organizē biedrība "Radām novadam" sadarbībā ar portālu "Delfi". Konkurss īstenots "Erasmus+: Jaunatne darbībā" un Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2017. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!