Foto: Publicitātes foto

Trešdien paziņota plānotās "Nordea" un DNB apvienotās bankas "Luminor" vadības komanda Baltijas valstīs. Vadības komandas apstiprināšana visās trīs Baltijas valstīs ir nozīmīgs posms jaunās bankas izveidē, teikts bankas paziņojumā medijiem.

"Luminor" vadītājas amatam Latvijā izvēlēta Kerli Gabriloviča. Andrijus Nacajus apstiprināts "Luminor" vadības komandā un apvienotās bankas vadītāja amatā Lietuvā, bet Gunārs Tomemets kļūs par bankas vadītāju Igaunijā.

Gabriloviča ir vadītāja ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi un zināšanām stratēģijas izstrādē un ieviešanā, korporatīvā un biznesa attīstībā, pārmaiņu vadībā, finanšu analīzē un komandu vadībā. Pēdējos vairāk nekā 10 gadus viņa bija cieši saistīta ar tirgus stratēģiju izstrādi un produktu ieviešanu un pārmaiņu vadību, strādājot dažādās vadības pozīcijās un vēlāk kļūstot par valdes locekli telekomunikāciju uzņēmumā Latvijā "Lattelecom".

"Apstiprināto "Luminor" vadības komandu veido augsta līmeņa vadītāji un nozares profesionāļi ar atšķirīgu redzējumu, pārstāvot gan Baltijas, gan Ziemeļvalstis. Šī komanda palīdzēs radīt inovatīvus biznesa risinājumus," sacījis "Luminor Group AB" padomes priekšsēdētājs Nils Melngailis.

Nolemts, ka "Luminor" valdes priekšsēdētājs būs Erki Rāzuke, "Luminor" vadītājs Lietuvā būs Nacajus, "Luminor" vadītāja Latvijā - Gabriloviča, "Luminor" vadītājs Igaunijā - Tomemets, bankas finanšu direktors būs Kristjans Valentīns, IT vadītājs - Pēteris Lundings, produktu un piedāvājumu vadītāja - Kristīne Simār, risku vadītājs - Hannu Sāksala, bet digitālo kanālu vadītājs - Margus Simsons.

Banku apvienošanās ir atkarīga no regulatoru pieņemtajiem lēmumiem un nosacījumiem. Plānots, ka apvienošanās darījums varētu notikt 2017. gada trešā ceturkšņa beigās.

Līdz brīdim, kad tiks saņemti visi nepieciešamie apstiprinājumi un lēmumi, bankas turpinās strādāt kā neatkarīgi un savstarpēji konkurējoši uzņēmumi.

"Delfi" jau ziņoja, ka jaunās bankas zīmols radīts, sadarbojoties ar Londonā bāzētu, starptautiski atzītu zīmolu konsultāciju aģentūru "FutureBrand".

Par plāniem apvienot "Nordea" un DNB biznesu Baltijā tika paziņots pērn augusta beigās. Apvienotā banka būs otrs lielākais spēlētājs Baltijas valstīs. Par jaunveidojamās bankas izpilddirektoru iecelts Erki Rāzuke, bet plānotās apvienotās bankas padomes priekšsēdētāja amatā apstiprināts Melngailis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!