Foto: LETA

Vēlā otrdienas vakarā īsi pirms pusnakts Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" uzsāks pirmo regulāro iekšzemes lidojumu starp Rīgas uz Liepājas lidostām, portālam "Delfi" pastāstīja uzņēmuma korporatīvās komunikācijas vadītāja Alise Briede.

Lidojumiem, kā plānots pašreiz, vienmēr būs paredzēts viens izlidošanas laiks – pulksten 23.25. Lidojums ilgs 40 minūtes.

Lētākās biļetes nopērkamas par 15 eiro, bet dārgākās par 99 eiro. Lidojumi notiks trīs reizes nedēļā, un maršrutā tiks izmantota "Bombardier Q400 NextGen" lidmašīna.

Jāatgādina, ka 2007. un 2008. gadā "airBaltic" jau nodrošināja lidojumus uz šo Kurzemes pilsētu, tiesa gan, šis maršruts tika subsidēts no valsts budžeta.

Satiksmes ministrijā portālam "Delfi" nekomentēja to, vai valsts dotēs šos lidojumus. Arī "airBaltic" neatklāj, kā tiks finansēti pasažieru pārvadājumi un Liepāju.

"airBaltic" pērn nopelnīja 1,2 miljonus eiro, kas ir vairākas reizes mazāk nekā 2015.gadā, kad uzņēmuma peļņa bija 19,5 miljoni eiro. Savukārt lidsabiedrības apgrozījums pērn bija 286 miljoni eiro, kas ir aptuveni par 1% vairāk nekā 2015.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!