Foto: Shutterstock

Nākamnedēļ trešajā izsolē ar lejupejošu soli piedāvās iegādāties maksātnespējas procesā esošajam uzņēmumam "BBF Consulting" Rīgā, Brīvības gatvē 199c piederošo viesnīcu "Days Hotel Riga VEF". Uzņēmuma līdzīpašnieku vidū ir arī iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Kā liecina paziņojums valsts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", maksātnespējas procesa administrators Valdis Ulmanis izolē piedāvās iegādāties nekustamo īpašumu, kura sastāvā ir zemes gabals 3452 kvadrātmetru (m2) platībā, ēka ar platību 6503,6 m2, kā arī viesnīcā esošā kustamā manta, kura tiks aplikta ar pievienotās vērtības nodokli.

Lietu kopības piespiedu pārdošanas vērtība ir 2,975 miljoni eiro, tostarp kustamās mantas vērtība - 125 000 eiro. Izsoles sākumcena noteikta lietu kopības vērtībā.

Izsoles sākuma datums un laiks ir 2017.gada 10.maija plkst.13 un tā ilgs līdz 2017.gada 9.jūnija plkst.13.

Pirms diviem gadiem pārdošanā nonāca Rīgā, Brīvības gatvē uzņēmumam "BBF Consulting" piederošā viesnīca "Days Hotel Riga VEF".

Kā tolaik liecināja sludinājums presē, viesnīcu maksātnespējas procesā pārdeva administrators Valdis Ulmanis. Pārdošanas cena un citi nosacījumi sludinājumā netika minēti.

Iepriekš ziņots, ka viesnīca ar nosaukumu "Europa City Riga" tika atklāta 2006.gadā. To izveidoja "BBF Consulting" un viesnīcu ķēde "Europa Group". 2011.gadā viesnīca "Europa City Riga" ieguva jaunu nosaukumu "Days Hotel Riga VEF", pievienojoties starptautiskajai kompānijai "Wyndham Hotels Group".

Biznesa klases viesnīcā "Days Hotel Riga VEF" ir 135 istabas - standarta, luksusa un komforta. Viesnīcā ir trīs konferenču zāles, restorāns "Sunny", mūzikas bārs "Sunny Melody", SPA salons "Amorette" un sāls procedūras kabinets "Floating Universe".

Kā liecina "Firmas.lv" dati, 2004.gadā dibinātājā uzņēmumā "BBF Consulting" bez Kozlovska, kuram pieder 20% uzņēmuma daļu 61 220 eiro vērtībā, līdzīpašnieki ir arī Irina Popova un Igors Kelims, kuriem katram pieder pa 20,81% daļu, Mārtiņš Bute ar 20% daļu, Vineta Mūrniece un Jevgenijs Makarovs ar attiecīgi 10% un 8,37% daļu. Kozlovskis pirms iesaistīšanās politikā šajā uzņēmumā strādājis arī kā jurists.

2013.gada augustā uzņēmumam pasludināts maksātnespējas process un par administratoru iecelts Valdis Ulmanis.

Pēdējā informācija par uzņēmuma finanšu rādītājiem iesniegta par 2012.gadu, kad uzņēmums strādāja ar 1,4 miljonu eiro apgrozījumu un 1,5 miljonu eiro zaudējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!