Foto: LETA
Par AS "Latvijas kuģniecība" padomes priekšsēdētāju atkārtoti pārvēlēts Vladimirs Egers, informēja uzņēmumā.

Par padomes priekšsēdētāja vietnieku no jauna ievēlēts Dmitrijs Judins.

Uz piecu gadu termiņu padomē tika ievēlēts Aleksejs Tarasovs, Andrea Šlepfere, Artūrs Neimanis, Dmitrijs Judins, Džovanni Fadžoli, Kristo Oidermā, Nafisetu Negaučs, Olga Kurenkova, Varvara Maksimova un Vladimirs Egers.

Jau ziņots, ka "Latvijas kuģniecība" koncerns pagājušajā gadā strādāja ar 90,682 miljonu eiro auditēto apgrozījumu, kas ir par 8,6% vairāk nekā 2015.gadā, savukārt koncerna zaudējumi pieauga 3,6 reizes - līdz 20,987 miljoniem eiro, liecina biržai "Nasdaq Rīga" iesniegtais uzņēmuma gada pārskats.

Vienlaikus, izteikts ASV dolāros, "Latvijas kuģniecības" koncerna apgrozījums pērn pieauga par 7,7% un sasniedza 100,029 miljonus ASV dolāru, bet zaudējumi palielinājās 3,5 reizes un bija 25,001 miljons ASV dolāru.

Tāpat publiskotā informācija liecina, ka pašas "Latvijas kuģniecības" apgrozījums pagājušajā gadā bija 2,822 miljoni eiro, kas ir par 5,4% mazāk nekā 2015.gadā, kā arī kompānija guva peļņu 696 247 eiro apmērā, kas ir samazinājums par 31,6% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.

Koncerna finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka zaudējumi 2016.gadā galvenokārt ir skaidrojami ar strauju "Latvijas kuģniecības" koncerna flotes vērtības samazinājumu, proti, par 24,1 miljonu ASV dolāru un ar ASV dolāra un eiro valūtas kursa negatīvo ietekmi 3,2 miljonu ASV dolāru apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!