Foto: LETA

Dzērienu ražotājs SIA "Cido Grupa" šogad sācis sulu eksportu uz Ziemeļāfrikas valsti Lībiju, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Lībija ir pirmā Āfrikas valsts, kurā varēs iegādāties Latvijā ražotās sulas. Līdz šim "Cido" savu produkciju eksportējis uz Ķīnu un Apvienotajiem Arābu Emirātiem. Visas sulas uz Lībiju eksportētas ar "Cido" zīmolu. Pieprasījums ir gan pēc "Cido" ar tādām garšām kā granātābolu, mango, dzērveņu, tomātu ar jūras sāli, gan ar top garšām – apelsīnu, ābolu, greipfrūtu.

Uz Lībiju ir nosūtīti jau vairāk nekā desmit konteineru.

"Mūsu ražotajām sulām ir laba garša un augsta kvalitāte. To apliecina arī sulu eksports uz Ziemeļāfriku – uz reģionu, kas ir bagāts ar citrusaugļiem un kuram ir raksturīga liela sulu daudzveidība un pieejamība. Tas, ka mūsu sulas ir pieejamas veikalu plauktos, jau nozīmē, ka spējam konkurēt ar vietējiem ražotājiem. Savukārt mums šī sadarbība nozīmē jaunus sasniegumus jauna reģiona apgūšanā," komentēja uzņēmuma pārstāve Inese Lielpinka.

Pēdējos gados uzņēmums ir sācis sulu eksportu uz vairākiem eksotiskiem galamērķiem. 2015. gadā "Cido Grupa" ar savu zīmolu sākusi eksportēt sulas uz Ķīnu, bet pērn – uz Apvienoto Arābu Emirātiem Tuvajos Austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!