Foto: Publicitātes attēli

Šoziem bites ir pārziemojušas sliktāk nekā pagājušajā gada ziemā un daļai biškopju gājis bojā pat 50% no bišu saimēm, pastāstīja Latvijas Biškopības biedrības (LBB) vadītājs Armands Krauze.

"Daudzos reģionos bites ir diezgan slikti pārziemojušas un ir atsevišķi biškopji, kuriem 50% no bišu saimēm ir gājušas bojā. Tas ir saistīts ar laikapstākļiem šoziem. Vietām bijušas laikapstākļu īpatnības un atsevišķās dravās varrozes invāzijas līmenis ir bijis augstāks nekā citas ziemas," teica Krauze.

Viņš piebilda, ka bišu saimēm par sliktu nāca samērā siltā ziema. "Ziema bija silta, daudzos stropos bija ļoti liels mitrums. Kopumā atsevišķas bišu saimes ir patērējušas vairāk barības nekā tas būtu normālos apstākļos, atsevišķām saimēm ir bijusi caureja. Situācija ir ļoti dažāda. Kopumā, teiktu, ka ziemošana bijusi ļoti slikta," teica Krauze, piebilstot, ka maijā biedrība būs apkopojusi precīzus datus par to, cik daudz bišu saimju šoziem gājis bojā.

Pēc viņa teiktā, nevar izdalīt kādu konkrētu Latvijas reģionu, kurā bijušas lielākas problēmas.

Latvijas Biškopības biedrība ir lielākā lauksaimniecības nozaru organizācija Latvijā, kura apvieno vairāk nekā 3200 biedrus - lauksaimniekus, kas nodarbojas ne tikai ar biškopības produkcijas ražošanu, bet pārstāv arī citas lauksaimniecības nozares.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!