Foto: LETA
Viena no lielākajām Vārkavas novada lauksaimniecības, kokapstrādes un mežistrādes saimniecībām "Šņepstu Jaunāres" sliktā grants ceļa Rožupe–Špoģi dēļ uz nenoteiktu laiku pārtraukusi kokapstrādi, trešdien vēsta LTV.

Ik gadu uz novada grants ceļiem tiek ieviesti kravu pārvadājumu ierobežojumi, tādējādi nodarot zaudējumus vietējiem uzņēmējiem un lauksaimniekiem. Arī šogad ieviesti ierobežojumi un to dēļ "Šņepstu Jaunāres" nevar piegādāt pasūtītājiem sagatavoto materiālu. Uzņēmuma apgrozāmie materiāli ir iesaldēti, bet vairāki darbinieki zaudējuši darbu, vēsta LTV.

"Mēs neesam konkurētspējīgi un mēs arī nevaram dabūt līgumus uz tādu laika posmu, kā arī, ja, pieņemsim, šādā mitrā laikā kokmateriāls stāv ārā, viņš trīs mēnešu laikā vienkārši sabojājas," paudis "Šņepstu Jaunāres" ražošanas vadītājs Jānis Šņepsts, piebilstot, ka šis ceļš "ir kā skābeklis" vietējiem uzņēmumiem.

Kā LTV pastāstīja kravas automašīnas, kas pārvadā pienu, šoferis, 15 kilometru garu ceļa posmu nereti nākas braukt pat stundu, jo tā sliktais stāvoklis neļauj attīstīt normālu braukšanas ātrumu.

Iedzīvotāji vairākkārt vērsušies atbildīgajās institūcijās, taču pagaidām tas nav nesis rezultātus. Uz vēstuli, kas nosūtīta 26. martā, gan pagaidām atbilde nav saņemta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!