Foto: LETA

Nekustamo īpašumu kompānija "Baltic RE Group" iegādāsies SIA "TER Properties", kurai pastarpināti pieder nekustamais īpašums Brīvības bulvārī 21, Rīgā, kapitāldaļas, teikts "Baltic RE Group" paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

"Baltic RE Group" pārstāvji informē, ka ir panākta vienošanās ar "TER Properties" dalībniekiem par kapitāldaļu pārdošanu. Plānots, ka "Baltic RE Group" iegādāsies daļas 80 % apmērā no "TER Properties" kopējā pamatkapitāla. Šis darījums pilnībā tiks pabeigts 2017. gada laikā.

Vienlaikus kompānijas pārstāvji atzīmē, ka "Baltic RE Group" šobrīd risina sarunas ar "TER Properties" dalībniekiem par sabiedrības atlikušo daļu iegādi.

Pēc "TER Properties" daļu iegādes, tā tiks iekļauta "Baltic RE Group" koncerna sastāvā.

"TER Properties" pamatdarbība ir augstas klases nekustamā īpašuma pārvaldība un stratēģiskā attīstība. "TER Properties" ar tai pilnībā piederošās meitassabiedrības SIA "BB 21" starpniecību pieder nekustamais īpašums Brīvības bulvārī 21, Rīgā.

""TER Properties" daļu iegāde ir "Baltic RE Group" pirmais solis stratēģijas izveidei, lai paplašinātu savu darbības sfēru, investējot nekustamajos īpašumos ar augstu kvalitāti un neatkārtojamu vēsturisko vērtību Vecrīgas un Rīgas klusā centra apkārtnē," atzīmē "Baltic RE Group" pārstāvji.

"Firmas.lv" dati liecina, ka "TER Properties" ir 13 dalībnieki, tajā skaitā SIA "Panagia Investments" pieder 25 % kapitāldaļu, SIA "Hibelt" – 14,875 %, bet Itālijā reģistrētajai "Sorada Holdings S.R.L." – 12,5 %. "TER Properties" Komercreģistrā iegrāmatota 2015. gada martā, un tās pamatkapitāls ir 3,2 miljoni eiro.

Jau vēstīts, ka "Baltic RE Group" koncerns 2016. gadā, pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar 4,144 miljonu eiro apgrozījumu un 23 960 eiro peļņu.

Tāpat ziņots, ka 2015. gadā "Baltic RE Group" pārstāvji paziņoja par ieceri Kaļķu ielu Rīgā pārveidot par ģimenēm draudzīgu iepirkšanās ielu, tāpēc Vecrīgā iegādātas vairākas ēkas par kopējo summu 28 miljoni eiro. Kompānijai pieder nekustamie īpašumi Kaļķu ielā 6, Kaļķu ielā 12/14, Kaļķu ielā 15, Kungu ielā 1, kā arī Krāmu ielā 2 un Šķūņu ielā 19. Tāpat 2012. gadā kompānija iegādājusies īpašumu Šķūņu ielā 16, īpašums renovēts un 2015. gadā pārdots, bet tas joprojām ir "Baltic RE Group" pārvaldīšanā.

"Baltic RE Group" emitētās obligācijas kopš 2016. gada 16. decembra kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!