Foto: AFP/Scanpix
AS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) līzingā iegādājusies 10 riteņtraktorus, informēja uzņēmumā.

"Riteņtraktorus izmantos ikdienas uzturēšanas darbos dažādos Latvijas reģionos (Daugavpils, Alūksne, Gulbene, Talsi, Jēkabpils, Valmiera, Rīga un Jelgava), lai nodrošinātu krūmu atvašu un zāles pļaušanu, valsts autoceļu tīrīšanu un pieturvietu attīrīšanu no sniega, slaucīšanu, atpūtas laukumu sakopšanu un piekabināmo greideru vilkšanu,'' informēja LAU.

Riteņtraktoru izmaksas atkarībā no spēkrata komplektācijas un nepieciešamā papildu aprīkojuma ir robežās no 40 000 līdz 150 000 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN).

LAU skaidroja, ka uzņēmums tehnikas vienības iegādājas līzingā, ja tehnikas iegādes vērtība ir virs 40 000 eiro. Kompānija, izstrādājot budžetu, izvērtē naudas plūsmu un nosaka proporciju, cik liela daļa no plānotajām investīcijām tiks finansēta no pašu kapitāla un cik no aizņemtiem līdzekļiem, nodrošinot likviditātes rādītājus un pozitīvu naudas plūsmu.

Uzņēmuma izsludinātajā iepirkumā par līzinga kompānijas piesaisti riteņtraktoru iegādei uzvarēja SIA "SEB līzings". Līzinga termiņš – pieci gadi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!