Foto: DELFI

Dienvidāfrikas uzņēmums "Capitec Bank Holdings Limited" ("Capitec") ieguldījis 21 miljonu eiro patēriņa finanšu pakalpojumu uzņēmumā "Creamfinance".

Šis darījums ir nākamā ieguldījumu kārta nolūkā paplašināt uzņēmuma darbību, teikts "Creamfinance" paziņojumā medijiem. Investīcijas tiks izmantotas, lai paātrinātu uzņēmuma ieiešanu starptautiskajos tirgos, kā arī ieviestu pilnu produktu klāstu jau esošajos tirgos. Pēc investīciju darījuma noslēgšanas "Creamfinance" valdes sastāvā tiks iecelti līdz pat diviem "Capitec" pārstāvjiem.

Pirmo biznesa paplašināšanas kārtu piecu miljonu eiro vērtībā finansēja starptautiskais riska kapitāla fonds "Flint Capital".

"Capitec" ir kotēts Dienvidāfrikas biržā, un tas ir mātesuzņēmums "Capitec Bank".

"Ņemot vērā "Creamfinance" izaugsmi un darbības procesu izcilību, tas ir kļuvis par vadošo patēriņa finanšu pakalpojumu uzņēmumu Eiropā," paziņojumā medijiem raksta "Capitec" vadītājs Gerijs Furijs. "Mūs patīkami pārsteidz "Creamfinance" koncentrēšanās uz viedo datu pieejas izmantošanu, turklāt vēlamies uzslavēt arī viņu biznesa modeli, kas ir veidots tā, lai jaunos tirgos varētu ieiet ātri un efektīvi, ar minimālām investīcijām vietējā biroja infrastruktūras attīstīšanā."

"Creamfinance" līdzdibinātājs un vadītājs Matīss Ansviesulis pauž prieku par ieguldījumu, ko veikusi viena no vadošajām bankām, it īpaši tāpēc, ka šī banka tāpat kā "Creamfinance" galveno vērību pievērš tehnoloģijām un darbības efektivitātei.

Patēriņa finanšu pakalpojumu uzņēmums "Creamfinance"’ tika izveidots 2012. gadā Latvijā un kopš tā laika strauji audzis. Pašlaik uzņēmums darbojas sešās valstīs Eiropā un ārpus tās. "Creamfinance" izmanto modernus viedo datu algoritmus un novatoriskas datu apstrādes pieejas, lai izvērtētu informāciju un pieņemtu precīzu lēmumu par kredīta piešķiršanu, tādējādi nodrošinot personalizētu pieeju individuālo aizdevumu izsniegšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!