Foto: LETA

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija trešdien atbalstīja priekšlikumu, kas elektronisko plašsaziņas līdzekļu jomā "nacionālās drošības komercsabiedrību" grozījumus attiecinās uz arī televīzijām TV3, LNT un PBK.

Deputāts Kārlis Seržants (ZZS) norādīja, ka līdz ar attiecīgā priekšlikuma atbalstīšanu, likuma normas lasāmas kontekstā ar mediju koncerna "Modern Times Group" (MTG) īpašniekiem.

Sākotnējā likumprojekta redakcija par nacionālajai drošībai nozīmīgām komercsabiedrībām televīzijām atzina piecas - LTV1, LTV7, "Re:TV", "Sportacentrs.com TV" un "Rīga TV24", komisijas sēdē skaidroja Kultūras ministrijas Mediju politikas nodaļas pārstāve Aiga Grišāne.

Savukārt šodien atbalstītā likumprojekta redakcija atteiksies arī uz TV3, LNT un PBK, norādīja Grišāne.

Saeima par grozījumiem galīgajā lasījumā lems 23. martā.

Kā ziņots, likuma grozījumi paredz, ka vajadzēs saņemt valdības atļauju, lai pēc likuma nosacījumu stāšanās spēkā kādas personas iegūtu būtisku ietekmi nacionālajai drošībai nozīmīgā komercsabiedrībā.

Izmaiņas plānots attiecināt uz atsevišķiem lieliem elektronisko sakaru uzņēmumiem, nacionālajiem elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem, kā arī atsevišķiem gāzes, elektroenerģijas un siltumenerģijas jomas uzņēmumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!