Foto: Tyvek publicitātes attēls
Tiem, kam aktuāla jumta klāšana mājoklim, jāzina, ka visus kritērijus, pēc kā nosaka kvalitatīvu jumta segumu, ietekmē ne vien izvēlētais materiāls, bet arī speciālās plēves, kas var gan pozitīvi, gan ne tik vēlami ietekmēt dzīvošanu zem jumta seguma. Izvēloties kvalitatīvas un neskaitāmas reizes pārbaudītas plēves, nodrošināsi mājokli ar atbilstošu ventilāciju un siltumizolāciju.

Difūzijas membrānas – labāko īpašību kopums

Celtniecības plēves pieejamas ļoti dažādas un vairumā gadījumu nav liela skaidrība, kas būtu tas piemērotākais un kādām īpatnībām vērts pievērst pastiprinātu uzmanību. Šādās situācijās lielisks risinājums ir difūzijas membrānas, kas pēc būtības ir kombinētas plēves, kas palīdz izvairīties no elektroenerģijas zudumiem un pasargā siltumizolāciju, konstrukcijas no ūdens ietekmes gluži kā hidroizolācijas materiāls.

Difūzijas membrānas īpaši plaši pielieto slīpo jumtu konstrukcijās, īpaši mansarda izbūvē. Membrānu izmantošana ir optimāla pie auksto bēniņu pārbūves par mansarda telpām, nemainot jau esošās spāru konstrukcijas. Visas difūzijas membrānas var tikt izmantotas kā pretvēja izolācijas plēves. ''Eltete Rīga'' piedāvā ''Tyvek'' difūzijas membrānas, kas jo īpaši piemērotas slīpo jumtu konstrukcijām, aizsargājot būvkonstrukcijas no nelabvēlīgi ietekmējošiem faktoriem, piemēram, sniega, lietus, ūdens, nemainot funkciju pildīšanu pat pēc 10 un vairāk gadiem, ko pierādījuši arī speciāli veikti eksperimenti.


''Tyvek'' – pārbaudīta vērtība

Lai pārbaudītu ''Tyvek'' difūzijas membrānas jeb celtniecības plēves kvalitāti salīdzinājumā ar citiem ražojumiem, tika veikta realitātes pārbaude neatkarīgas pārbaudes reālos apstākļos (skatīt video zemāk). Šajā eksperimentā neatkarīgs nozares eksperts pārbaudīja 30 jumta segumu ūdens necaurlaidību apakšslāņiem, kas jau kalpojuši savu laiku. Lielākā daļa jumtu, ko pārbaudīja, tika veidoti pirms 30 gadiem, bet pārējie nesenāk, un visās pārbaudēs speciālists pārbaudījis, ka ''Tyvek'' plēves nav mainījušas savu funkcionalitāti pat pēc daudziem gadiem, joprojām nelaižot cauri mitrumu un neveidojot kondensātu vai pasargājot konstrukcijas no citiem nelabvēlīgiem apstākļiem. Bez mitruma radītajām sekām tika pārbaudīts arī, kā materiāls iztur karstuma vai ultravioleto staru radītu spriedzi. Arī šajā sakarā rezultāti bija par labu ''Tyvek''. Kopumā rūpīgi veiktais tests pierādījis, ka uzticamais ražotājs ''Tyvek'' piedāvā kvalitatīvus materiālus, kas pat pēc 20 gadiem jumtu nodrošina ar ūdens necaurlaidību, nodrošinot mājiniekiem drošu un veselīgu dzīvi zem pajumtes.

Izstrādājums ar augstām tehniskajām īpašībām

Tyvek Soft – difūzijas membrāna ar teicamām tvaiku difūzijas īpašībām un labu izturību pret ūdeni un vēju. Šī membrāna paredzēta izmantošanai slīpajos siltinātajos jumtos kā pretvēja un hidroizolācijas plēve, klājot pie vates.
Tyvek Solid – līdztekus lieliskām tvaika difūzijas īpašībām un izturībai pret ūdeni un vēju, šai membrānai ir palielināta mehāniskā izturība. Ieteicama izmantošanai slīpās siltinātās un nesiltinātās jumta konstrukcijās kā pretvēja un hidroizolācijas plēve.
Tyvek Supro Plus TAPE – papildu kvalitatīvajiem tehniskajiem raksturlielumiem, šai plēvei gar vienu malu piestiprināta līmlenta plēvju savienošanai, kas papildu atvieglo tās uzklāšanu. Izmantojama visu veidu slīpo jumtu konstrukcijās.

Video ar realitātes pārbaudi:

DOMĀ DIVREIZ, BŪVĒ VIENREIZ, UZTICIES TYVEK!

tyvek.construction.dupont.com/jumtiparskats


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!