Foto: F64
Pēc valsts grants ceļu greiderēšanas, kas sākta šonedēļ, būtiski uzlabojies ceļu stāvoklis Bauskas novada Brunavas pagastā, pastāstīja pagasta pārvaldes vadītāja Baiba Marčenkova.

"Mēs to gaidījām kā atpestīšanu," par greiderēšanu pauda pārvaldes vadītāja.

Viņš stāstīja, ka pašlaik grants ceļu stāvoklis pagastā ir labs, taču līdz ar laikapstākļu izmaiņām situācija var mainīties. "Salīdzinot ar sarežģīto ziemu, situācija ir daudz labāka. Taču ceļi vēl nav izžuvusi," klāstīja Marčenkova.

Viņa pauda cerību, ka līdz ar ceļu stāvokļa uzlabošanos vietējie vairs nedomā par šosejas Rīga-Bauska-Lietuvas robeža bloķēšanu. "Ceru, ka nāks pavasara darbi, visi būs aizņemti un vairs nedomās par protestu, jo situācija ir būtiski labāka," pauda pārvaldes vadītāja.

Jau vēstīts, ka, protestējot pret valsts grants ceļu kritisko stāvokli, Bauskas novada Brunavas pagasta iedzīvotāji iepriekš pauda gatavību bloķēt šoseju Rīga-Bauska-Lietuvas robeža.

Tāpat ziņots, ka Ministru prezidents Māris Kučinsks (ZZS) parakstījis vairākiem ministriem adresētu rezolūciju, aicinot meklēt risinājumus Bauskas novada valsts autoceļu ar grants segumu stāvokļa uzlabošanai, jo iepriekš Bauskas novada deputāti domes ārkārtas sēdē nolēma aicināt valdību izsludināt ārkārtas situāciju Bauskas novada administratīvajā teritorijā saistībā ar valsts autoceļu ar grants segumu kritisko stāvokli un noteikt nekavējoši veicamos nepieciešamos pasākumus ārkārtējās situācijas novēršanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!