Pagājušajā nedēļā policijas darbinieki kādā dzīvoklī Rīgā, Deglava ielā, atklājuši lielu daudzumu mājas apstākļos izgatavotu medikamentu, kas it kā paredzēti ļaundabīgo audzēju, AIDS, SARS un citu bīstamu slimību ārstēšanai, informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojs.
Kā informēja policija, Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomikas policijas pārvaldes (EPP) darbinieki, sadarbojoties ar Veselības ministrijas Farmācijas departamentu, noskaidrojuši, ka 1958.gadā dzimušais Valdis mājas apstākļos izgatavo medikamentus ar nosaukumiem "Sagra4u" un "Di-Sancor", kurus vēlāk izplata ar interneta starpniecību.

Dzīvokļa apsekošanas laikā Valda dzīvesvietā Deglava ielā EPP darbinieki atraduši un atsavinājuši nepilnu 1000 tukšu piecu miligramu tilpuma stikla pudelīšu, aptuveni 700 minētajām pudelītēm piemērotus korķus, kā arī piecas lielas kartona kastes, kurās atradās kartona kārbiņas, kas paredzētas pudelīšu iepakošanai, un uzlīmes. Vienā kārbiņa tiek iepakotas 10 piecu miligramu tilpuma pudelītes.

50 pudelītes ar jau tajās iepildītu gatavo produkciju nosūtītas Valsts zāļu aģentūrai, kur tiks veikta ekspertīze, lai noskaidrotu vai šī viela ir stipras iedarbības, kā arī vai tā ir kaitīga cilvēka veselībai.

Pēc ekspertīzes rezultātu saņemšanas EPP tiks lemts par iespējamo krimināllietas ierosināšanu pēc Krimināllikuma (KL) 248.panta - par indīgu un stipri iedarbīgu vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, realizēšanu un pārsūtīšanu, KL 207.panta - par uzņēmējdarbību bez reģistrēšanas un bez atļaujas, kā arī pēc 206.panta - par preču zīmes un citas atšķirības zīmes neatļautu izmantošanu un viltošanu.

Pašlaik turpinās izmeklēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!