Foto: LETA
Zemkopības ministrija izsludinājusi iepirkumu par tiesībām saistībā ar Latvijas simtgades svinībām 2018. gadā Rīgā rīkot pasākumu "Lauki ienāk pilsētā".

Kā liecina sludinājums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā, pasākums jāorganizē 2018. gada 8. septembrī Rīgā, Rātslaukumā un 11. novembra krastmalā.

Interesentiem piedāvājumi jāiesniedz Zemkopības ministrijas Administratīvā departamenta Publisko iepirkumu un saimnieciskā nodrošinājuma nodaļā personīgi vai atsūtot pa pastu ne vēlāk kā līdz 2017. gada 10. martam plkst. 11.00.

Pasākuma vadmotīvs ir "Latvijas lauksaimniecības, zivsaimniecības un mežsaimniecības nozaru nozīmība valsts vēsturē un mūsdienās", bet uzdevums - popularizēt katru no šīm nozarēm.

Pasākumam jāpiesaista ne mazāk kā 30 000 interesentu, tostarp – iespējami vairāk jauniešu, 70% aktivitāšu jābūt ar izglītojošu ievirzi. Pasākumā jānodrošina lauksaimniecības tehnikas un aprīkojuma demonstrācija, pārtikas produktu pārstrādes un amatniecības arodu demonstrēšana, lauku sētas modeļa apskate, iespēja darboties radošajās darbnīcās un tamlīdzīgi.

Kā ziņots, iepriekšējā reize, kad Rīgā tika rīkots pasākums "Lauki ienāk pilsētā", bija 2013. gada septembris. Dalībnieki – ap 1500 lauku uzņēmumi un citi ražotāji – interesentiem stāstīja par lauku dzīves ikdienu un aicināja meklēt iespējas strādāt laukos. Pasākumu apmeklēja vairāk nekā 30 000 cilvēku, kuri varēja iepazīt dzīvi laukos, iesaistīties dažādos darbos un atrakcijās, apgūt jaunas prasmes.

Projektu rīkoja Zemkopības ministrija, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, "Fonds Latvijas lauksaimniecības attīstībai", biedrības "Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome" un "Zemnieku saeima".

Tāpat vēstīts, ka valdībā iesniegtajā Latvijas valsts simtgades svinību nacionālajā pasākumu plānā 2017.-2021.gadam no valsts budžeta piešķirtais finansējums pieciem gadiem ir 32 miljoni eiro. Tajā skaitā iniciatīvai "Lauki ienāk pilsētā" atvēlēti 300 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!