Foto: Publicitātes attēli/Delfi.lt

Šajā gadā Vācijas zemo cenu veikalu tīkls "Lidl" Klaipēdā atvērs divus veikalus, bet vienam no tiem blakus plāno uzcelt daudzdzīvokļu ēku, informē "Delfi.lt".

"Pagaidām es nevaru plašāk komentēt jautājumus par to, kas ir vai nav uzņēmuma izstrādes stadijā. Tāpat es nevaru ne apstiprināt, ne noliegt to, ka Kauņā būs divi jauni "Lidl" veikali. Vien varu pateikt - jā, mēs augam," sacīja uzņēmuma "Lidl Lietuva" pārstāve Agne Gaužauskene.

Tiesa, Klaipēdas pilsētas domes pārstāvis Valdis Šveds portālam "Delfi" apstiprināja, ka šajā gadā pilsētā tiks atklāti divi jauni "Lidl" veikali.

Viņš arī apgalvoja, ka uzņēmums blakus veikalam būvēs daudzdzīvokļu ēku (vizualizācija titulbildē). Uzņēmums ir iegādājies zemes gabalu, kur 51% platības aizņems apbūve, kas būs daudzdzīvokļu ēka.

"Es nedomāju, ka viņi ir nopirkuši kaķi maisā. Uzņēmums redzēja, ko pērk. Varbūt tā ir uzņēmuma jaunā stratēģija - blakus veikaliem būvēt daudzdzīvokļu ēkas," pieļāva Šveds.

Jaunais projekts paredz, ka iegādātajā zemes gabalā vajadzētu būvēt sešstāvīgu daudzdzīvokļu ēku, kurā būtu 48 dzīvokļi. Katrā stāvā būtu astoņi divu līdz trīs istabu dzīvokļi.

Gaužauskene pagaidām nenorāda, vai šie dzīvokļi tiks pārdoti tirgū, piedāvāti "Lidl" darbiniekiem. Tāpat pagaidām nav zināms, vai tos varēs nopirkt vai izīrēt.

"Delfi.lt" atgādina, ka kompānijai Lietuvā pašlaik ir 23 veikali. Šajā gadā uzņēmums attīstībā Lietuvā plāno investēt aptuveni 60 miljonus eiro.

"Lidl Lietuva" norāda, ka triju gadu laikā Lietuvā investējis ēkās, zemē un iekārtās kopumā vairāk nekā 120,6 miljonus eiro.

"Lidl" specializējies zemo cenu veikalu jomā un ir viens no lielākajiem mazumtirdzniecības tīkliem Eiropā.

Lietuvā "Lidl" sāka darboties jūnijā, atverot 15 veikalus. Par ienākšanu Lietuvas tirgū Vācijas zemo cenu veikalu tīkls paziņoja jau 2002.gadā, bet atlika šos plānus un ilgu laiku nesniedza par tiem nekādu informāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!