Foto: LETA

Rīgas dome noraida "Baltic Taxi" pārmetumus par nepietiekamu pasažieru pārvadājumu kontroli, norādot, ka pērn Satiksmes departaments astoņiem pārvadātājiem ir anulējis licences, bet 125 transportlīdzekļiem anulējis licenču kartītes.

Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins norādīja, ka departaments veic pasažieru pārvadājumu kontroles procesu un pagājušajā gadā anulējis licences un licenču kartītes par dažāda veida pārkāpumiem, tai skaitā, kas saistīti ar pārvadājumu pakalpojumu sniegšanu Vecrīgā.

Jakrins uzsvēra, ka pat otrdien, 31. janvārī, Licencēšanas komitejas sēdē tika lemts par licences anulēšanu pārvadātājam, jo departaments konstatēja, ka tas gada laikā izdarījis vairākus administratīvos pārkāpumus saistībā ar noteikumiem neatbilstošu taksometra aprīkojumu, kā arī divas reizes veicis pārvadājumus bez noteiktā kārtībā izsniegtas licences kartītes.

Savukārt par 30. janvārī Vecrīgā, pie 3. vidusskolas, notikušo incidentu ar uzbrukumu ''Baltic Taxi'' šoferim, agresīvu izturēšanos un rupjībām no konkurentu puses Satiksmes departaments departaments veiks pārbaudi. Sadarbībā ar Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) un Valsts policiju (VP) departaments veiks papildu pasākumus, lai nākotnē nepieļautu šādu situāciju atkārtošanos.

Noraidot Satiksmes departamentam adresētos pārmetumus, ka Kontroles dienests nepilnīgi veic kontroles pasākumus, Jakrins uzsvēra, ka departaments vairākus gadus rosina grozījumus Ministru kabineta noteikumos, kas atļautu pašvaldības Kontroles dienestam veikt transportlīdzekļa apturēšanu un kontrolpirkumus, nodrošinot vieglo taksometru pārvadājumu kontroli. Satiksmes departamenta iniciatīva ir saņēmusi atbalstu no Satiksmes ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Latvijas Pašvaldību savienības un VP, bet tikai Pasažieru pārvadājumu asociācija iebilst pret šo kontroles pasākumu pastiprināšanu nozarē, nepamatojot savu nostāju.

Jakrins izteica aicinājumu ''Baltic Taxi'' konsultantam Jānim Naglim turpmāk, pirms paust skaļus apgalvojumus, pārliecināties par teiktā patiesumu. Tāpat Satiksmes departaments aicina "Baltic Taxi" vērsties RPP un Satiksmes departamenta Kontroles dienestā ar sūdzībām, ja tiek konstatēti ļaunprātīgi bojājumi transporta līdzekļiem, jo līdz šim tāda satura informāciju departaments nav saņēmis.

Kā ziņots, Naglis pauda viedokli, ka Rīgas dome nespēj sakārtot taksometru nozari, jo īpaši Vecrīgā.

"Vakarnakt Vecrīgā, pie 3. vidusskolas, notika kārtējais incidents ar uzbrukumu "Baltic Taxi" šoferim, agresīvu izturēšanos un rupjībām no konkurentu puses. Pats atgadījums jau ir pieredzēta lieta galvaspilsētā. Šoreiz gan jāuzsver kāds konkrēts aspekts - šis incidents ir pierādījums Rīgas domes nespējai sakārtot taksometru pakalpojumu nozari pilsētā un jo īpaši Vecrīgā," klāstīja Naglis.

Pagājušajā gadā spēkā stājās Rīgas domes saistošie noteikumi, kas regulē taksometru licencēšanas kārtību. Tajos tika paredzēti ierobežojumi iebraukšanai Vecrīgā, un pārvadātājam Rīgas dome noteica gada nodevu 300 eiro apmērā.

Pēc Nagļa teiktā, par spīti Rīgas domes solījumiem likvidēt bandītismu nozarē un atņemt licences negodīgajiem pakalpojuma sniedzējiem pērn nav piemērots neviens sods, kā arī nav atņemta neviena licence. Savukārt iekasētā summa par iebraukšanas licencēm no taksometru pakalpojumu sniedzējiem ir 200 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!